Suaugusiųjų pirmenybėse dalyvaus keturi Lietuvos tradicinės karatė rinktinės atstovai. Norbertas Motiejūnas bei Vadimas Akimovas startuos individualios ir komandų katos (kovinių pozų), komandų kumitė (realios kovos) bei fuku-go (katos ir kumitė sintezės) rungtyse. Dominykas Žibutis ir Arnoldas Šarkis mėgins jėgas individualioje ir komandų kumitė bei en-bu (surežisuotos kovos) rungtyje.

Iš šios kompanijos vieninteliam N. Motiejūnui yra per 30 metų, tuo tarpu kiti sportininkai dar tik kaupia svarbiausių tarptautinių varžybų patirtį.

Nepaisant to, G. Dranevičius tikino, kad jaunoji karta jau dabar pasiruošusi kovoti dėl vietos ant pirmenybių pakylos.

„Šioje komandoje matau didžiulį potencialą: per metus sportininkai labai smarkiai patobulėjo. Šiemet iš esmės pakeitėme rinktinės formavimo kriterijus. Pradėjome kviesti į komandą gerokai jaunesnius sportininkus, kad jie galėtų mokytis iš vyresnių kolegų. Kartu treniravosi ne tik tie, kurie vyks į šį Europos čempionatą, bet ir sportininkai, pretenduojantys dalyvauti pirmenybėse dar po metų. Manau, ateityje tokia sistema duos ypatingai gražių vaisių, nes jaunimas sklandžiai perims vyresniųjų patirtį“, – dėstė LTKA vadovas, šį rudenį išlaikęs penkto dano egzaminą.

Anot jo, Europos čempionate realiausia laukti medalių iš D. Žibučio ir A. Šarkio individualios kumitė varžybose. Komandinės katos, fuku-go ir en-bu rungtyse dalyvausiantiems Lietuvos sportininkams keliamas tikslas užimti 5-8 vietas.

Vienintelė dailiosios lyties atstovė rinktinėje – 18-metė Dovilė Aladaitytė – Izraelyje startuos kartu su suaugusiųjų varžybomis vyksiančiame žemyno jaunimo čempionate. Ją taip pat tikimasi išvysti kopiančią ant nugalėtojų pakylos.

Pasak G. Dranevičiaus, pagrindiniais lietuvių varžovais Europos čempionate tradiciškai turėtų būti Italijos, Lenkijos, Rumunijos, Ukrainos atstovai.

Beje, šią savaitę į Jeruzalę išvyksiantys Lietuvos sportininkai turės papildomo laiko aklimatizuotis Pažadėtoje žemėje. Nors įprastai tarptautiniai tradicinės karatė čempionatai rengiami savaitgaliais, Izraelyje pirmenybės vyks savaitės viduryje dėl žydų šabo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją