Kaip ir daugelio kitų šiuo metu VTEK svarstomų politikų atveju, ant A. Garbaravičiaus šešėlį meta balsavimas dėl nekilnojamojo turto (NT) mokesčio. Tiesa, šiuo konkrečiu atveju – tai turtas, kuriuo disponuoja Kauno „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo valdomas Ūkio bankas.

„Pranešime nurodyta, kad tarybos narys A. Garbaravičius, galbūt asmeniškai suinteresuotas AB Ūkio banko nekilnojamojo turto mokestinėmis lengvatomis Kauno mieste, t.y Laisvės al. ir senamiestyje ir galimai balsavo už šias mokestines lengvatas savivaldybės taryboje“, - praneša VTEK.

DELFI primena, kad A. Garbaravičius yra vienas turtingiausių Kauno politikų. Naujausių turto deklaracijų duomenimis, buvusio Kauno mero turtas sudaro apie 3,72 mln. litų. Politiko sutuoktinės Ritos Garbaravičienės turtas vertas dar maždaug milijoną.

VTEK šiuo metu nagrinėja ir Vilniaus mero Artūro Zuoko, vicemero Romo Adomavičiaus bei tarybos nario Vytauto Milėno balsavimą dėl NT mokesčio tarifų nustatymo. Dėl tokio pat balsavimo VTEK akiratyje atsidūrė ir dar keturi Kauno tarybos nariai: Visvaldas Matijošaitis, Irena Matijošaitienė, Tomas Bagdonavičius bei Povilas Mačiulis.