Tokių veiksmų etikos sargai imasi po DELFI publikacijos apie incidentą, kuomet D. Meiželytės draugas Andrejus Kaluginas iškvietė policiją dėl tariamo žmonos triukšmavimo bei smurto. Anot pareigūnų, A. Kaluginas ir D. Meiželyte prisistačiusi buto Vilniaus Lazdynų mikrorajone šeimininkė taip teigė tikrinantys, kaip policija reaguoja į pranešimus apie smurtą.

Komisariate A. Kaluginui nustatytas sunkus girtumas (2,77 promilės), D. Meiželyte prisistačiusi namų šeimininkė, anot policijos informacijos, taip pat buvo „akivaizdžiai neblaivi“.

Kaip DELFI teigė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas, dėl šio pranešimo kreiptasi į policiją, pareigūnų prašoma suteikti daugiau duomenų.

„Pagal tą informaciją, ką mes dabar matome žiniasklaidoje, turime surinkti visus duomenis: ar tai tikrai buvo, koks jos vaidmuo ten buvo, ką jinai sakė, ką jinai darė, ar jinai galėjo, sakysime, sulaikyti tą savo draugą nuo šito veiksmo“, - vardijo A. Salamakinas.

Surinkus visą reikiamą informaciją, etikos sargai spręs, ar vertinti D. Meiželytės elgesį.

A. Salamakino teigimu, tai, jog parlamentarė pati priklauso Etikos ir procedūrų komisijai, objektyviam sprendimui neturėtų kliudyti.

„Bet ji yra iš tų, kurie nelanko, kurie boikotuoja (komisijos darbą – DELFI). Vienam ar dviejuose posėdžiuose ir tebuvo“, - pridūrė A. Salamakinas.

Pasak jo, etikos sargams sprendžiant, ar vertinti jos elgesį, D. Meiželytė turėtų nusišalinti arba toliau boikotuoti Etikos ir procedūrų komisijos darbą.

Pati parlamentarė tvirtina jokios policijos nekvietusi.

DELFI primena, kad už žinomai melagingą priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą numatyta bauda nuo 300 iki 600 litų arba administracinis areštas iki 30 parų.