Šios idėjos labai paprastos, vienas jų įgyvendinsite greitai, kitoms prireiks šiek tiek daugiau laiko.

Šaltuoju metų laiku įsigykite patogių pūkinių užtiesalų kolekciją, kurią galėsite išdėstyti ant baldų ir jaukiai apsimuturiuoti. Juos nuimkite arba pakeiskite švelniais medvilnės ar šilko užtiesalais atėjus šiltesniems mėnesiams.

Nuimkite maloniai šiltą pūkinę antklodę nuo lovos pavasarį ir pakeiskite ją lengva medvilnės lovatiese arba paprasta medvilnine antklode.

Gėlių kompozicijas iš pušų ir šventinių spalvų pakeiskite lengvomis, spalvingomis pavasario ar vasaros puokštėmis. Tamsius žalvario ar keramikos indus pakeiskite stiklo ar krištolo vazomis.

Tamsias dekoratyvines pagalves atnaujinkite, apdengę jas gaiviais gėlių raštų audiniais šiltuoju metų laiku. Išdėliokite kitą rinkinį arba pakeiskite užvalkalus.

Jei turite lėkščių kolekciją, klasikinius šventinius motyvus palikite žiemai ir pakeiskite juos žaviu gėlėmis margintu porcelianu, paveldėtu iš senelės.

Pasisiūkite tokias užuolaidas, kad galėtumėte kabinti abiem pusėmis, keisdami gyvas spalvas į neutralias, pasikeitus sezonui.

Pavasarį ir vasarą padėkite sodininkystės žurnalus ir gėlininkystės knygas ant kavos stalelio. Tai suteiks jūsų interjerui gamtos spalvų.

Patarimai

Tegu pavasario ir vasaros aksesuarai būna lengvi – tiek spalva, tiek nuotaika.

Interjero keitimas kas sezoną leis atrasti seniai užmirštų dalykėlių ir vėl kuriam laikui padaryti juos dėmesio centru.

Keiskite namus vienu kartu, tarkime, per pavasarinį tvarkymąsi, arba per kelias dienas ar savaites. Tikrai nustebsite, kokį skirtumą pamatysite po mažo pakeitimo.

Jei žiema atrodo nepakeliamai ilga, pamirškite kalendorių ir išsitraukite pavasariškus rakandus, net jei žemę vis dar apklojęs sniegas. Jums vis dar reikės šiltų antklodžių, bet namai atrodys šviesiai ir nuotaikingai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją