15
Kitas

2. Pašalinkite tai, ko nenaudojate

1. Išjunkite tai, kas nereikalinga

Turbūt efektyviausiais sprendimas garbaus amžiaus kompiuteriams paspartinti – išjungti „Windows“ sistemos gražumynus, nes maža naudos iš kompiuterio, kuris tik gražiai atrodo, o nieko nedaro. Šį nustatymą rasite paspaudę mygtuką „Start“, susiradę eilute „Computer“ arba „My computer“ ir ties ja paspaudę dešinį pelės mygtuką pasirinkus meniu punktą „Properties“. Atsivėrusiame lange pasirinkite „Advanced System Settings“, o šiame langelyje susiraskite skiltį „Advanced“ ir „Performance“ lango dalyje paspauskite mygtuką „Settings“. Atsivers dar vienas langelis, kurio „Visual Effects“ skiltyje galima pasirinkti punktą „Adjust for best performance“. Po šio pasirinkimo vartotojo sąsajo išvaizda gali pasikeisti į blogesniąją pusę, tačiau rezultatas kompiuterio našumo prasme bus tikrai pastebimas.

Paprastesnis veiksmas, kurio galima imtis norint padidinti kompiuterio greitį, yra nereikalingų programų išjungimas. Jeigu dirbate su „Excel“ skaičiuokle, tikimybė, kad jums tuo pačiu metu reikės ir „Word“ teksto redaktoriaus, yra labai menka. Veikiančią programinę įrangą apribokite iki tos, kurią naudojate tuo metu. Tai taip pat mažina blaškymąsi dirbant ir suteikia galimybę darbą atlikti greičiau.

Jeigu jūsų kompiuteryje veikia kokia nors užsispyrusi programa, kuri nenori išsijungti, vertinkite ją kaip nereaguojančią į komandas ir nebijodami pasinaudokite klavišų kombinaciją Ctrl+Alt+Del ir įsijunkite „Task Manager“ priemonę, padėsiančią apsivalyti.

Kompiuteriui įsijungiant gali būti automatiškai paleidžiamos kai kurios programos. Vienos iš jų yra privalomi „Windows“ operacinės sistemos komponentai, bet kai kurias išjungti galima. Norint, kad programa neįsijungtų kartu su kompiuteriu, įsijunkite tą programą, meniu susiraskite „Properties“ arba „Options“ punktą ir susiraskite eilutę „Launch when Windows starts“. Pašalinkite prie šios eilutės esančią varnelę.

Jeigu tokios nuostatos programoje nerandate, yra dar vienas būdas atsisakyti jos paleidimo įjungiant kompiuterį: paspauskite mygtuką „Start“ ir paieškos/paleidimo eilutėje įrašykite msconfig, o atsivėrusio lango „Startup“ skiltyje pašalinkite varneles nuo visų programų kurių paleidimo įsijungiant kompiuteriui nepageidaujate. Tačiau tai labiau skirta pažangesniems vartotojams, nes svarbių pradinių programų išjungimas gali baigtis katastrofiškai. Nekeiskite programos automatinio paleidimo įjungiant kompiuterį nustatymų jeigu ta programa jums nėra pažįstama.

15
Kitas

2. Pašalinkite tai, ko nenaudojate

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)