„Net nespėjus parodos atidaryti, neįmanoma praeiti, pilnos salės, daug įdomių dalykų ir mokytis tikrai be galo įdomu. Lyginu su savo laikais, kada mokėmės ir pasitikėjome tik vadovėliais ir mokytoju. Dabar puiki technika, puikios technologijos, bet, aišku, mokytojo svarba išlieka. Ir čia noriu pasakyti, kad be mokytojo net ir ta technologija gali būti bevertė – žinios keičiasi labai greitai, o gebėjimas mokytis gali ateiti ir išmokyti gali tik mokytojas“, - žurnalistams sakė parodą apžiūrėjusi D. Grybauskaitė.

Ji linkėjo naudotis technologijomis, bet mylėti ir gerbti mokytoją - žmogų, kuris moko mokytis. Pasak D. Grybauskaitės, ši paroda atskleidė, jog Lietuvoje mokymosi galimybės neatsilieka nuo pažangiausių pasaulio šalių. Prezidentės manymu, jaunoji karta mokykloje gali naudotis moderniausiomis technologijomis, o susidomėjimas šia paroda rodo didelį visuomenės norą siekti žinių ir dalintis jomis su kitais.

Kartu su švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi D. Grybauskaitė nukirpo simbolinę parodos atidarymo juostelę.

Parodoje supažindinama su naujausiomis informacinėmis technologijomis, taikomais inovatyviais mokymo ir mokymosi metodais, skaitmeniniais vadovėliais ir kitomis šiuolaikinėmis ugdymo priemonėmis. Čia galima išvysti mikroskopus su skaitmeninėmis kameromis, planšetinius kompiuterius, interaktyvias lentas, „Nova5000“ kompiuterines šiuolaikinių gamtos mokslų laboratorijas, susipažinti su robotų ir „iPod Touch“ delninukų galimybėmis ir daugybe kitų naujovių, kurios dar visai neseniai mokykloje buvo sunkiai įsivaizduojamos.

Tai pirmoji edukacinės tematikos paroda Lietuvoje, skirta visai švietimo bendruomenei – mokiniams, mokytojams, mokyklų administracijoms, ugdymo įstaigų steigėjams, tėvams. Paroda, kurios metu vyksta daugybė renginių, susitikimų su ekspertais iš Lietuvos ir užsienio, veiks iki sekmadienio.