Per 3 metus, kuomet Kaunui praėjusioje kadencijoje vadovavo A. Kupčinskas, už darbą laisvadieniais jam buvo išmokėta 36 tūkst. litų. Tačiau A. Kupčinskas patikslina, kad ši suma - neatskaičius mokesčių, o į jo sąskaitą pateko kiek daugiau nei 20 tūkst. Lt. Taip pat A. Kupčinskas į miesto biudžetą grąžino 2 tūkst. Lt.

Vėl į mero postą vėl sugrįžęs Kauno konservatorių lyderis tikina, kad elgsis taip, „kaip numato įstatymai“.

Konservatorius taip pat teigia, kad stengsis dirbti su visomis tarybos frakcijomis.

- Savo kalboje sakiau, kad išties įvertinsime visus gerus pasiūlymus, idėjas. Nė vienos neišmesime. Tik nesinorėtų apsistoti vien ties administracijos reforma. Man atrodo, kad pagrindiniai darbai yra vyldomi projektai. Svarbiausia juos tęsti ir dėl jų susitarti ir spartinti jų eigą, suteikti kuo didesnį pagreitį. Manau, kad miestiečiams nelabai rūpi administracijos reforma – jie laukia gerų darbų miestui, miesto bendruomenėms.

- Kokie konkrečiai darbai laukia?

– Kaip minėjau, dabar didžiausia skylė yra miesto biudžete ir mūsų sutelktos pastangos turi būti nukreiptos vien į 2012 metų biudžeto projekto suredagavimą ir parengimą. Nes tik nuo kitų metų biudžeto priklausys, kokie reikšmingi darbai mieste bus atlikti. Tai kas, kas vyko šiemet, buvo suplanuota ir patvirtinta dar praėjusioje kadencijoje. Todėl esminis dalykas yra nepaskęsti smulkmenose ir parengti biudžeto projektą.

-Koaliciją sudaro 5 politinės jėgos. Kaip seksis bendradarbiauti?

- Aš stengsiuosi bendradarbiauti ne tik su koalicijos partneriais, bet ir su visomis frakcijomis, kurių Kauno miesto taryboje yra 8. Kiekviena turi savo vertę, kiekviena turi savo idėjų, pasiūlymų. Tikrai negalima atmesti pasiūlymų, jei jie pateikti iš vienos ar kitos frakcijos. Stengsiuosi būti vienijantis asmuo visai miesto tarybai.

- Kaip keisis savivaldybės įmonių valdymas?

- Savivaldybės įmonės turi būti kuo mažiau politizuojamos ir turi būti skelbiamos jų veiklos ataskaitos, vertinama jų paslaugų kokybė. Šioje vietoje man nebuvo suprantama, kad į savivaldybių įmonių valdybas nebuvo įtraukti opozicijų atstovai. Tai reiškia, kad jos politizuotos. Anksčiau taip nebuvo. Bet aš manau, kad jei savivaldybės įmonės dirba miestui, jos turi prisiimti visą atsakomybę.

- Kaip vertinate susiskaldymą socialdemokratų frakcijoje?

- Jų darže įvyko tam tikros peštynės. Bet aš tikiuosi, kad socialdemokratai, kaip rimta, solidi, tradicinė partija iki pavasario susitvarkys savo darže. Mes sutarėme, kad nesikišime į vienos ar kitos frakcijos vidaus reikalus.

- Kaip bus su Jūsų užmokesčiu ne darbo dienomis?

- Aš laikysiuosi įstatymų ir aš manau, šis klausimas bus nagrinėjimas Lietuvos savivaldybių asociacijoje. Kauno savivaldybė nėra išskirtinė. Tik noriu pabrėžti, kad jokių išmokų už papildomą darbą darbo dienomis nebuvo mokama. O tie skaičiai, kurie skelbiami, toli gražu neatitinka tikrovės.

- Tai reiškia, kad jei įstatymas numato, tai išmokos ir toliau bus mokamos?

- Tai reiškia, kad dar nieko nereiškia.