LNT pareigūnai anksčiau sakė, kad M. Gaddafi bus palaidotas slaptame kape dykumoje, tuo užbaigiant ginčus dėl jo palaikų likimo.

Laikinosios vyriausybės pajėgos viešai demonstravo nukauto buvusio lyderio kūną viename šaldytuve Misratos mieste, kol lyderiai ginčijosi, kaip pasielgti su lavonu.

Suintensyvėjus irimo procesui, palaikų demonstravimas pirmadienį vakare buvo nutrauktas.

M.Gaddafi palaidotas su savo sūnumi ir buvusiu padėjėju

Nuverstas Libijos lyderis Muammaras Gaddafi, jo sūnus Mutassimas ir vienas buvęs aukšto rango padėjėjas buvo palaidoti antradienį paryčiais slaptoje vietoje, dalyvaujant keliems artimiesiems ir pareigūnams, patvirtino vienas Misratos karinės tarybos pareigūnas.

Naujienų agentūrai "The Associated Press" atsiųstoje žinutėje karinės tarybos atstovas Ibrahimas Beitalmalis nurodė, kad ši laidotuvių ceremonija įvyko 5 val. vietos (6 val. Lietuvos) laiku ir kad per ją prie lavonų buvo skaitomos musulmonų maldos. Šios informacijos nepriklausomi šaltiniai negalėjo patvirtinti.

Šių trijų asmenų lavonai buvo laikomi viename šaldytuve Misratoje po to, kai praeitą ketvirtadienį M.Gaddafi buvo sučiuptas netoli savo gimtojo miesto Sirto ir žuvo neaiškiomis aplinkybėmis, kurias Libijos naujieji lyderiai pažadėjo ištirti.

I.Beitalmalis pareiškė, kad M. Gaddafi kapo vieta bus saugoma paslaptyje, siekiant išvengti jo išniekinimo.