Remiantis koalicinės vyriausybės planais, pensinis amžius moterims turėjo būti iki 2018 metų pailgintas nuo dabar esančių 60 iki 65 metų, o iki 2020 metų – iki 66 metų. Kritikai teigė, kad dėl to kai kurioms moterims reikės išėjimo į pensiją papildomai laukti dvejus metus. Moterų teisių gynėjų grupės skelbia, kad dėl to nukentės maždaug 330 tūkst. vyresnių nei 50 metų moterų.

Todėl valdžia nusprendė antrąjį pensinio amžiaus pailginimą vyrams ir moterims atidėti nuo 2020 metų balandžio iki spalio. Toks sprendimas vyriausybei kainuos maždaug 1 mlrd. svarų sterlingų. Pensinio amžiaus antrojo ilginimo atidėjimas taip pat bus naudingas ir maždaug 250 tūkst. vyrų.

Darbo ir pensijų reikalų sekretorius Iainas Duncanas Smithas pripažino, kad ankstesni valdžios planais „iš esmės buvo nesąžiningi“, nes neigiamai paveiktų dalį moterų. „Pensinio amžiaus ilginimas yra būtinas, tačiau turime žiūrėti į atskirus žmones, kuriuos tai gali paveikti, ir turime pasirūpinti, kad pailginimas nebus drastiškas“, – sakė jis.