Kompanijos "Honda" ir "Canon" tik pristabdė šiame regione savo gamybą, tuo tarpu kitos kompanijos - "Nikon Corp", "Toyota Motor Corp", "Pioneer Corp" ir "Sony Corp" - jau pranešė apie nuostolius, kurių patyrė jų gamyklos dėl stichijos.

Tailando elektronikos instituto direktoriaus Sombuno Hotrakulo (Somboon Hotrakul) nuomone, kol kas anksti vertinti nuostolius, nes stichijos apimta zona vis dar plečiasi ir dabar pavojus iškilo ir šalies sostinei Bankokui.

"Tokiomis aplinkybėmis labai sunku susisiekti su kiekviena kompanija. Daugelis įmonių ir cechų šiuo metu yra po vandeniu", - sakė jis.

Ypač smarkiai nukentėjo nuo potvynio lygumos šiaurėje, šiaurės rytuose ir šalies centre. "Honda Motor" buvo priversta uždaryti savo gamyklą centrinėje šalies provincijoje Ajutajoje, gaminusią 4,7 proc. visos pasaulinės kompanijos produkcijos.

"Toyota", "Isuzu" ir "Mitsubishi" taip pat pristabdė savo gamybą iki spalio 14 dienos.

Kaip pranešė tyrimų kompanijos "IHS Automotive" Tailando skyriaus vadovas, vien per praėjusią savaitę kompanijos prarado mažiausiai 3 mlrd. Tailando batų (97,2 mln. dolerių). Pasak jo, bendri nuostoliai dėl potvynio gali siekti kelis milijardus batų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją