Santuokos žlugimą psichologai apibūdina kaip vieną iš didžiausių žmogaus gyvenimo traumų. O štai žmonės, kurie ryžtasi antrajai santuokai, dažniausiai jau būna brandesni. Jie žino, ko nori, ir kokių klaidų reikėtų vengti. Be to, dažnai prieš ryždamiesi antrą kartą sudaryti sąjungą, žmonės daugiau bendrauja, kad geriau pažintų vienas kitą.

Kaip sako dr. M. Mantellis, jie nėra apakinti meilės, nes jie atsisako romantiškų idėjų ir yra labiau realistiški. Taip pat, pasak dr. M. Mantellio, prieš antrąją santuoką geriau iš anksto susitarti dėl buitinių ir kitų klausimų – tuomet pora turi visus šansus kartu išgyventi iki senatvės.

Tačiau ekspertas įspėja – jei po pirmosios nesėkmingos santuokos nemąstote ir nepadarote jokių išvadų, labai tikėtina, kad užlipsite ant to paties grėblio ir sutiksite savo buvusio vyro ar žmonos kopiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją