"Išbandėme visus įmanomus oficialius kanalus, kad susitiktume su jumis, bet negavome nieko, išskyrus atsakymus su išsisukinėjimais, - sakoma bendrame įvairių asociacijų laiške. - Deja, esame priversti pripažinti tą mastą, kuriuo nusikaltėlių pedofilų aukos yra niekinamos, lyg sirgtų maru".

Laiške pažymima, kad popiežius Australijoje, Didžiojoje Britanijoje, Maltoje, JAV ir savo gimtojoje Vokietijoje susitiko su žmonėmis, kuriuos vaikystėje seksualiai išnaudojo kunigai, tačiau to nepadarė Italijoje.

"Negalime pasikalbėti su jumis akis į akį ir išreikšti savo širdgėlos ir nevilties tokios daugybės žodžių ir tokio mažo veiksmų (kiekio) akivaizdoje, - rašoma laiške. - Prašome jūsų audiencijos vildamiesi, kad būsime išklausyti ir suvoksime tikrąją prasmę jūsų žodžių, kai reiškiate savo liūdesį ir gėdą".

Laiške popiežiaus prašoma audiencijos jau šį antradienį, kitą dieną po to, kai vienos laišką pasirašiusios asociacijos vadovas Francesco Zanardi (Frančeskas Canardis) turi atvykti į Vatikaną po protesto žygio per Italiją, kuris prasidėjo praeitą mėnesį.

F.Zanardi grupė "L'Abuso" tvirtina nuo 2000 metų atskleidusi 130 atvejų, kai kunigai seksualiai išnaudojo vaikus.