Jei tokie negalavimai, kurie kyla dėl to, kad kaklas ilgą laiką būna palenktas, negydomi, ilgainiui gali išsivystyti chroniškas artritas.

Populiarėjant išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams, tokiems kaip „iPad“, daugėja pasikartojančių raumenų pertempimo atvejų, teigia ekspertai.

Sunkiais atvejais, raumenys galiausiai prisitaiko prie ištemptos būsenos, tad skausmas juntamas, kai bandoma kaklą taisyklingai ištiesti.

Viena gydytoja pareiškė, kad į jos kompaniją kreipiasi tūkstančiai pacientų, kurie skundžiasi šiais negalavimais. Dėl tų pačių priežasčių galimi ir galvos, pečių, rankų bei riešų skausmai.

Rachael Lancaster iš Lydso „Freedom Back“ klinikos, pasakė: „Kaklo skausmus sukelia ilgalaikis sėdėjimas palenkus galvą ir ištempus kaklą. Tokius skausmus kenčiančių žmonių vis daugėja, nes populiarėja išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai.“

Kaklo sąnariai ir audiniai nepritaikyti ilgalaikiam ištempimui, tad ilgą laiką praleidžiant pasilenkus virš ekrano, jie patiria per didelę įtampą, pridūrė ji.

„Pamėginkite 10 min. pasėdėti ant grindų sukryžiavę kojas. Pabandę vėl grįžti į natūralią poziciją, pajustumėte, kad kojos nutirpo ir jas ėmė skaudėti. Būtent taip žmonės elgiasi su savo kaklu. Jei nepaisydami skausmų jūs ir toliau sėdėsite ištempę kaklą, kūnas palaipsniui prisitaikys prie įtampos.“

Ilgą laiką sėdint ištempus kaklą ir palenkus galvą, pakinta natūralus kaklo išlinkimas, o tai gali sukelti rimtas sveikatos problemas, pridūrė ji.

Šių negalavimų galima išvengti, jei kas kelias minutes reguliariai atsitrauksite nuo ekrano, ir, žiūrėdami tiesiai, palenksite smakrą link kaklo.

Taisyklingą laikyseną padės išsaugoti ir kiti pratimai – pečių sukimas, kai rankos nuleistos palei šonus. Be to, rašydami kompiuteriu, sėdėkite tiesiai, o telefoną laikykite šiek tiek aukščiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)