Ir, trečia, augalinius komponentus plaukas puikiai įsisavina, o daugelis cheminių medžiagų pasilieka ant plauko paviršiaus.

Vaistas nuo visų negandų

Tai, kad augalai teigiamai veikia plaukus, žinoma jau nuo senovės laikų: istorija mums pateikia šimtus receptų, kaip naudoti vienas ar kitas žoles, vaisius arba šaknis. Ir, kaip pasirodė, stiprinant plaukus, priemone Nr.1 daugelyje tautų buvo svogūnas.

Kiekvienoje šalyje jis buvo naudojamas skirtingai. Ispanės maitino plaukus svogūno sulčių ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Graikai į plaukus trindavo natūralų svogūną. Rusai maišė jį su degtine, o arabai – su pipirais. O štai vešlių čigoniškų plaukų paslaptis – “pragariškas” mišinys, kurio pagrindiniai komponentai buvo svogūno, česnako ir pelyno sultys bei romas. Belieka tik spėlioti, kaip “gaiviai” kvepėjo jų plaukai ir džiaugtis, kad šiandien yra sukurtos maloniau kvepiančios, tačiau ne mažiau efektyvios priemonės.

Maistingieji kviečių želmenys

Kviečių grūdų želmenyse yra tie patys riebalai, kaip ir mūsų plaukuose, todėl jie yra puikiai įsisavinami. Sudygusių kviečių grūdų aliejus susideda iš 75% eterinių riebiųjų rūgščių bei vitaminų A, O, K, E.

Karita – tai medis, augantis Afrikos tropikuose. Jo vaisiaus branduolys susmulkinamas, apkepinamas ir ištirpdomas vandenyje. Taip gaunama balta emulsija, kuri po to yra filtruojama. Karito aliejus yra daugelio muilų sudedamoji dalis (10%), jame gausu lipidų, o jame esantis fitosterolis apvelka plauko svogūnėlį ir apsaugo jį nuo žalingo aplinkos poveikio.

Valomasis molis

Kosmetinis molis (baltas, žalias arba žydras) daugelį amžių buvo naudojamas kaip šampūnas, nes jis ištraukdavo purvą panašiai kaip kempinė. Šiandien molis retai kada naudojamas grynu pavidalu, nes dėl jo plaukai tampa šiurkščiais ir labai veliasi. Tačiau įdėjus molio į šampūną arba kaukę, galima sustiprinti jų valomąjį ir riebalus reguliuojantį poveikį.

Chna – pirmieji plaukų dažai, aptinkami dar faraonų kapuose. Augalas, iš kurio išgaunama chna, auga Azijoje ir Afrikoje, tačiau pati geriausia chna atkeliauja iš Irano. Ji dažo plaukus auksiniais ir raudonai rudais tonais ir nepažeidžia jų struktūros. Tradiciškai jos lapai buvo trinami į miltelius, praskiedžiami vandeniu ir šis mišinys užpilamas ant plaukų. Šiandien chna – svarbus daugelio priemonių plaukams komponentas.

Gyvybinga citrusinių vaisių galia

Greipfrutas, citrina, mandarinas ir kiti citrusiniai vaisiai savo sudėtyje turi daug vitamino C, daug mikroelementų ir vaisių rūgšties. Šių vaisių ekstraktai palaiko natūralų plauko rūgštingumą, stiprina juos ir šalina ragines ląsteles bei normalizuoja riebalų išskyrimą.

Stiprinantis bambukas

Šis egzotiškas medelis - nendrė, kilęs iš Azijos, kartais atkeliauja ir iš Taivanio. Jis auga neįprastai greitai (50 cm per dieną) ir gali išaugti iki 10 metrų aukščio. Jo želmenyse gausu geležies, krakmolo, celiuliozės, proteinų, kalcio, vitamino B. Visos šios medžiagos būtinos plauko stiprinimui. Jeigu plaukai stipriai pažeisti, tai jų lapai amino rūgščių pagalba atstato plaukų struktūrą ir juos drėkina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją