Kelių eismo saugumo propagandos skyriaus atstovo teigimu, pažeidimų fiksavimo centras sukurtas siekiant realizuoti Maskvos vyriausybės nutarimą „Dėl intelektualios transporto sistemos sukūrimo Maskvos mieste“.

Valstybinė saugaus eismo keliuose inspekcijos srities valdyba sudarė ir patvirtino nutarimo formas dėl administracinių pažeidimų, kurie bus fiksuojami specialiomis vaizdo kameromis ir fotoaparatais, veikiančiais automatiniu režimu.

„Vien per pirmas 5 Centro veiklos dienas surašyta 2318 protokolų dėl administracinių pažeidimų, kurių bendra suma siekia 782,3 tūkst. rublių (apytikriai 60 tūkst. Lt)“, – pasakė agentūros pašnekovas.

Jis paminėjo, kad kameros fiksuoja automobilius, kurie chuliganiškai manevruoja, viršija greitį ir yra statomi neleistinose vietose. Be to, sistema padeda surasti ir ieškomų registre esančius automobilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją