Didžiausios sumos nusipelnė Graikijoje vienintelį auksą Lietuvai iškvojęs disko metikas Virgilijus Alekna, jo treneriai, gydytojas ir masažuotojas (700 tūkstančių litų).

Perpus mažiau atiteko olimpiniams vicečempionams - lengvosios atletikos septynkovininkei Austrai Skujytei ir enkiakovininkui Andrejui Zadneprovskiui bei jų pagalbininkams.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei už 4 vietą Atėnų olimpinėse žaidynėse paskirta 960 tūkstančių litų. Tiesa, kartu su treneriais ir komandos vadovais atsiimti apdovanojimų atvyko tik 3 mūsų oranžinio kamuolio meistrai: Mindaugas Žukauskas, Dainius Šalenga ir Vidas Ginevičius.

Taip pat piniginėmis premijomis buvo apdovanoti tarp 8 geriausiųjų savo rungčių atstovų Atėnuose patekę kiti mūsų olimpiečiai (treko dviratininkė Simona Krupeckaitė, sunkumų kilnotojas Ramūnas Vyšniauskas, boksininkas Jaroslavas Jakšto, plaukikas Vytautas Janušaitis, baidarių irkluotojai Alvydas Duonėla ir Egdijus Balčiūnas bei vyrų treko rinktinė ir jų pagalbininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją