Neoficialiame pokalbyje Baltarusijos piliečio Pavelo pasiteiravus, kiek įsigaliojusi Muitų sąjunga turi įtakos jo tautiečių apsipirkimui Lietuvos automobilių turguose, jis atkirto, kad šiuo metu tai iš esmės mažai ką keičia.

„Visus mokesčius savo šalyje mokame nacionaline valiuta ir pagal oficialų kursą, t. y. keliais tūkstančiais rublių mažesnį kursą nei rinkoje. Nuo metų pradžios Baltarusijos rublio vertė yra labai nukritusi, kasdienės prekės yra pabrangusios beveik tris kartus. Tačiau nustatyti muitų tarifai už automobilius nesikeičia. Iki liepos 1 d. už vieną importuotą automobilį vidutiniškai buvo mokamas 1,5 tūkst. eurų, t. y. 10 mln. Baltarusijos rublių, šiuo metu mokama apie 2,5 tūkst. eurų, arba 19 mln. Baltarusijos rublių. Bet šios sumos vertė panaši kaip dar įsigaliojant Muitų sąjungai“, – bandė paaiškinti Pavelas. Jis pridūrė, kad jeigu muitus reikėtų mokėti pagal euro kainą rinkoje, tai reiktų pakloti beveik 26 mln. Baltarusijos rublių.

„Pastebime, kad pirkėjų iš Baltarusijos į turgų užsuka daugiau nei liepos mėnesį. Tačiau pasakyti, kad baltarusiai sugrįžo su tokia pačia perkamąja galia, dar negalėčiau. Jų yra, bet jie perka nedaug“, – sakė Kauno turgų valdančios bendrovės „Varanas“ direktorius Valentinas Naujanis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją