Tačiau ši suma taip išaugo ne dėl didesnio parduotų transporto priemonių skaičiaus. Pareigūnams įkliuvo daugiau geresnės būklės automobilius vairavusių asmenų, o ir pirkėjai sutiko mokėti už perkamas mašinas kiek daugiau nei gilaus sunkmečio laikotarpiu.

Tarp vos bevažiuojančių buvusių kontrabandininkų automobilių ir ne ką geresnės būklės mašinų, atimtų iš neblaivių vairuotojų, pirkėjams buvo pasiūlytos ir kelios labai brangios transporto priemonės. Brangiausia šįmet parduota konfiskuota transporto priemonė – šaldomoji puspriekabė „Schmitz“, už ją pirkėjas sumokėjo 125 tūkst. litų. Brangiausia preke pernai taip pat buvo analogiška puspriekabė, bet tada ji nupirkta tik už 84,7 tūkst. litų. Iki tol konfiskuotų transporto priemonių prekybos lyderis buvo autobusas „Neoplan 208“, parduotas už 20 tūkst. litų.

Pernai per visus metus parduoti 863, o šįmet per aštuonis mėnesius - 723 konfiskuoti automobiliai, vidutinė vieno jų kaina išaugo beveik trečdaliu - nuo 2081 lito iki 2984 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją