„Valstybės žinių“ paskelbtose turto deklaracijose už praėjusius metus prie M. Majausko pavardės mirga vieni nuliai. Privalomas registruoti turtas – 0 Lt. Piniginės lėšos – 0 Lt. Suteiktos ir gautos paskolos – taip pat po 0 Lt. Lygiai taip pačiai atrodė ir M. Majausko turto deklaracija už 2009 metus.

„Pinigai ateina ir išeina“

M. Majauskas DELFI patvirtino, kad deklaracijoje pateikti skaičiai yra visiškai tikslūs. Esą premjero patarėjo alga nėra didelė, o keturių asmenų šeimai kaupti santaupas šiuo metu būtų sunku.
Mykolas Majauskas

„Gyvenu iš atlyginimo, kaip ir daugelis Lietuvos žmonių. Mano atlyginimas nėra didelis, ir turiu žmoną ir du vaikus. Taip kad pinigų susitaupyti tikrai daug nelieka“, - sakė M. Majauskas.

Vidutinė patarėjo alga A. Kubiliaus komandoje siekia kiek daugiau nei 5,7 tūkst. Lt iki mokesčių.

Paklaustas, ar nesigaili metęs gerokai geriau apmokamą darbą britų banko „Barclays“ grupėje vardan premjero patarėjo posto, M. Majauskas teigė pinigų nesureikšminantis.

„Aš manau, kad kiekvienas Lietuvos pilietis turi jausti pareigos jausmą, dalyvauti politikoje ir visuomenės formavime. Tai pareiga ir privilegija. (...) Manau, kad pinigai gyvenime tikrai ne pirmoje vietoje. Buvo momentų, kai uždirbdavau labai daug, yra momentų, kai neuždirbu. Tas gyvenimo kokybės nekeičia. Svarbiausia – dėl ko gyveni. Tam pinigų tikrai daug nereikia. Aišku, norėtųsi, kad jų būtų daugiau, bet aš manau, kad galima išgyventi ir su mažiau. Žmona ne visada būna patenkinta“, - atviravo M. Majauskas.

„Gyvenimas ilgas. Didžiausias turtas – sveikata ir gebėjimas užsidirbti tų pinigų vėliau. (...) Pinigai ateina ir išeina. Jeigu reikės, norėsi – tai jie ir atsiras“, - pridūrė premjero patarėjas.

Turtuolių premjero komandoje nedaug

Kiti premjero patarėjai M. Majauską gerokai lenkia turtais. Štai į Seimo rinkimus susiruošęs Virgis Valentinavičius turi privalomo registruoti turto už 627,5 tūkst. Lt, 15 tūkst. Lt piniginių lėšų ir negrąžintų paskolų už 50 tūkst. Lt. Jo sutuoktinė Daina turi privalomo registruoti turto už beveik 340 tūkst. Lt ir 20 tūkst. Lt santaupų. Bendras Valentinavičių turtas vertas maždaug milijono. Palyginti su deklaracijomis už 2009 metus, šis skaičius beveik nepakito.

A. Kubiliaus patarėjas Gintaras Kalinauskas per metus šiek tiek nuskurdo. 2009 m. deklaracijoje G. Kalinauskas nurodė turįs privalomo registruoti turto už 88,8 tūkst. Lt, 27,4 tūkst. Lt piniginių lėšų ir 184,3 tūkst. Lt gautų ir negrąžintų paskolų. Šie skaičiai per metus sumažėjo atitinkamai 54 tūkst., 2,4 tūkst. ir 13 tūkst. Lt. Tuo tarpu premjero patarėjo žmona Neringa Kalinauskienė, vadovaujanti Teisingumo ministerijos Personalo skyriui, turi negrąžintų paskolų už 328 tūkst. Lt. Privalomas registruoti N. Kalinauskienės turtas per metus susitraukė nuo 587 tūkst. iki 550 tūkst. Lt, piniginės lėšos – ūgtelėjo nuo 38 tūkst. iki 40 tūkst. Lt.

Turtuolių premjero komandoje mažai. Štai premjero patarėjas Kęstutis Škiudas su žmona iš viso deklaravo turto už 255 tūkst. Lt, kuklūs skaičiai mirga ir daugelio kitų patarėjų deklaracijose. Tiesa, turtą deklaravo ne visi premjero komandos nariai.