Tyrimą atlikę Pensilvanijos, Duke ir Kalifornijos universitetų ekspertai sako, kad socialinės rūpybos atstovai, mokytojai ir tėvai turėtų atkreipti dėmesį į ryšį tarp brendimo pradžios ir greičio bei jaunų merginų elgesio problemų.

Tyrimo vadovė, Pensilvanijos universiteto darbuotoja Kristine Marceau, sakė: “Anksčiau atlikti brendimo amžiaus tyrimai atskleidė neigiamas ankstyvo lytinio brendimo pasekmes, tačiau trūko tyrimų, kuriais būtų siekiama ištirti spartaus brendimo poveikius.”

Ji pridūrė, kad panaudojus naujus statistinius metodus, kurie leidžia atsižvelgti ir į brendimo pradžią, ir jo spartą, pavyko susidaryti aiškesnį vaizdą apie brendimo procesą ir elgesio problemas lemiančius veiksnius.

Neseniai atlikti Mičigano universiteto tyrimai parodė, kad mergaitės, kurių organizmuose yra maži vitamino D kiekiai, gali pradėti bręsti anksčiau už tas, kurių organizmuose šio vitamino daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją