James Blunt savo muzikinę veiklą pradėjo dar mokykloje, kur stebino aplinkinius savo vokaliniais sugebėjimais, negana to, pradėjo rašyti dainoms tekstus. Minėtina ir tai, jog atlikėjas moka groti gitara, pianinu... Po ketverius metus trukusios tarnybos britų armijoje, išleidžiami pirmieji singlai, tokie kaip „High“, „You're Beautiful“, „Wisemen“ ir kt. Šių kūrinių dėka muzikantas prasibrauna į pasaulinio muzikos elito gretas, o 2004 m. debiutinis albumas „Back to Bedlam“ užtikrina aukštus reitingus perkamiausių albumų sąrašuose.

Garsusis britas savo pasirodymą Kauno „Žalgirio arenoje pradėjo neįprastai. Akinančiai ryškių šviesų fone dainininkas netikėtai išniro tiesiai iš gausios susižavėjusių ir apstulbusių žiūrovų minios. Publika šėlo, o prisilietimais apdovanotos merginos neslėpė ir džiaugsmo ašarų.

Atlikėjas atrodė energingas, puikios nuotaikos, spinduliuojantis charizma, patrauklus, o pabrėžtinai kuklus garderobas (džinsai ir palaidinė), sukūrė dainininkui žavaus vilioklio įvaizdį. J. Blunt susirinkusiuosius stebėti jo pasirodymo nudžiugino ištardamas keletą lietuviškų žodžių, tokių kaip: „labas vakaras“, „ačiū labai“, „Kaunas“, kurie tik dar labiau suartino publiką su romantiškuoju susirinkusiųjų dievaičiu.
 
James Blunt su energinga grupe pristato jau trečiąjį albumą „Some Kind of Trouble“, tačiau koncerte buvo galima išgirsti ir kiek senesių jo hitų, išgarsinusių artistą ne tik Didžiojoje Britanijoje, tačiau ir už jos ribų. Ko gero, verta paminėti ir didžiulį kartu su buvusiu karininku koncertuojančios grupės indėlį, be kurio pasirodymai būtų kiek blankesni ir niūresni.

Lyriškosios muzikos šalininku laikomas J. Blunt savo kūrybos pagalba atskleidė jautrą sielą, koncertui nepritrūko energijos ir emocionalumo, dinamikos ir ekspresijos, kuri buvo puikiai iliustruota skoningu ir neerzinančiu scenos apšvietimu.
 
Įdomu tai, jog albumas „Some Kind of Trouble“, paties atlikėjo teigimu, nėra pats geriausias jo karjeroje. Ko gero, tai supranta ir klausytojai – nors ištikimiausiųjų gerbėjų gretos neretėja, akivaizdu, jog J.Blunt praranda lyderio pozicijas pasaulinių topų viršūnėse.

Galime dar sykį pasidžiaugti Kauno arena - neperseniausiai decibelų matavimo rodmenis mušę Lietuvos rinktinės sirgaliai estafetę perleidžia kitiems renginiams. Vienas iš pirmųjų – J. Blunt koncertas, kurio intelektuali, tačiau šėlti mokanti publika privertė drebėti sienas, o ir pats atlikėjas neliko abejingas – vienos dainos metu įsiliejo į fanų zonoje linksmai įsitaisiusią publiką, kuri su malonumu keletą metrų nešiojo dainininką ant rankų. Tiesa, spygaujančių paaugliukų lyg ir nesimatė – ko gero, jie išleido į koncertą vyresnius brolius su sesėmis ir tėvus...

Kaip ten bebūtų, džiugu, jog Lietuvos neaplenkia vis daugiau pasaulinės šlovės susilaukusių žvaigždžių, tarp kurių išvydome ir James Blunt. Reikia tikėtis – ne paskutinį kartą, o tai, jog dainininkas su grupe bus ir toliau maloniai laukiamas mūsų krašte, rodė po koncerto švytintys ir laimingi žiūrovų veidai, kurtinantys aplodismentai ir visos salės  dainuojami žymiausi kūriniai.