„Šiandien negalėjo būti geresnio rezultato tiek man, tiek komandai. Sezonas prasidėjo sunkiai, pasirodžius 19B bolidui įgavome daugiau greičio, bet vis dar buvo sunku finišuoti lenktynėse. Pagaliau gavome tai, ko nusipelnėme. Tikiuosi, kad tęsime tai, ką pradėjome, ir kitais metais kovosime dėl titulo“, – pareiškė K.Raikkonenas.

Dėl susidūrimo pirmajame posūkyje su „Sauber“ pilotu Felipe Massa suomis turėjo problemų lenktynėse.

„Neblogai startavau, tačiau posūkio viduryje į mano bolido galą trenkėsi, berods, Massa. Bolidas pradėjo elgtis kiek keistai, vos nenuvažiavau į boksus, nes jaučiau, tarsi kažkas gale būtų lūžę.

Tačiau tęsiau lenktynes, nes vienintelė kiek pažeista vieta buvo dugnas. Iš trasos pasitraukus saugos automobiliui, aplenkiau Michaelį, tačiau po to vėl turėjau neaiškių problemų. Dirbau su junginkliais, norėdamas pataisyti padėtį, bolidą nebuvo lengva vairuoti, tačiau jis visgi buvo pakankamai greitas pergalei. Žinojau, kad „Michelin“ padangos "elgsis" puikiai pasitraukus saugos automobiliui, taip ir atsitiko – padangos buvo puikios“, – lenktynių eigą komentavo suomis.

K.Raikkoneno pergalė Belgijoje buvo tik antroji karjeroje. Pirmąją pergalę „McLaren“ pilotas iškovojo praėjusias metais, Malaizijos GP.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.