Pritraukti daugiau turistų į Lietuvą sieks aštuonias turizmo asociacijas suvienijusi nauja organizacija - Turizmo rūmai. Organizacija žada siekti, kad jau kitąmet šalį aplankytų per 2 mln. turistų, o Lietuva taptų regiono lydere turizmo srityje.

„Be abejo, norime turėti avialinijas, jeigu ne nacionalines, tai stiprias, kad tai nebūtų pigios avialinijos. Aišku, džiugu, kad bet kokios ateina, bet kai pigios ateina, išeina stiprios ir brangios, kurios veža verslo klientą“, - antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Turizmo rūmų bei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Pasak E. Šiškauskienės, su viltimi žiūrima į Vilniaus miesto merą Artūrą Zuoką, ne kartą minėjusį, kad ruošiasi įkurti nacionalines avialinijas. Turizmo atstovai taip pat deda viltis į susisiekimą traukiniais, autobusais, keltais.

„Be abejo, pati pagrindinė šalies problema - įvaizdis ir žinomumas. Norime valstybę kaip nors dar prašyti, spausti ir gauti daugiau lėšų pačiam žinomumui. Kadangi dabar mūsų logo – geriausiai paslėptas perlas Europoje - The best hidden secret in Europe. Labai gaila, nes kas atvažiuoja, būna tiesiog priblokšti ir atvažiuoja dar kartą“, - kalbėjo E. Šiškauskienė.

Evalda Šiškauskienė
Jos teigimu, reikia augiau lėšų rinkodarai Lietuvą populiarinti didžiulėje Rusijos rinkoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Vokietijoje, Skandinavijoje.

Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje apsilankė 800 tūkst. svečių, tačiau viešbučių užimtumas tesiekė 42 proc. Per visus praėjusius metus Lietuvoje sulaukta 1,5 mln. turistų.

Per pirmąjį pusmetį užsieniečiai Lietuvoje paliko puse milijardo litų daugiau nei Lietuvos piliečiai turistaudami išvežė į užsienį. Užsieniečiai į Lietuvą įvežė 1,4 mljrd Lt, lietuviai kitose šalyse išleido 0,9 mlrd. Lt.

Pirmąjį šių metų pusmetį į Lietuvą daugiausia vyko lenkai (16 proc.), rusai (15 proc.), vokiečiai (12 proc.), baltarusiai (7 proc.) ir latviai (6 proc.).

Lietuva siūlo kultūrinį, miestų, aktyvų, sveikatinimo, spa ir konferencinį turizmą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)