„Ispanija yra viena stipriausių sporto valstybių, sėkmingai ir užtikrintai vystanti krepšinį, futbolą, tenisą, rankinį, dviračių, automobilių sportą ir kitas komandines sporto šakas. Abi šalys jau subrendo keistis abipusiškai vertinga patirtimi. Be to, šio susitarimo pagrindu tikimės glaudžiau bendradarbiauti ir svarstant sporto klausimus Europos Sąjungos Taryboje“, – sakė KKSD direktorius K. Rimšelis.

„Lietuva yra krepšinio šalis, todėl susitarimą inicijavome „Eurobasket 2011“ čempionato kontekste. Tačiau šiuo susitarimu suteikiame platesnį sporto turinį iki šiol vykusiam bendravimui tarp šalių. Programos, kurios bus įgyvendinamos vykdant šio susitarimo nuostatas, paskatins sporto ekspertų ir profesionalų mainus bei abiems šalims naudingą bendradarbiavimą, o tai, be jokios abejonės, leis siekti geriausių rezultatų sporto politikoje ir praktikoje abiejose šalyse“, – sakė Ispanijos Valstybės sekretorius sportui A. Soleras.

Memorandume numatyta keistis patirtimi ir informacija sporto mokslo ir technologijų, sporto medicinos, kovos su dopingu, sporto rėmimo ir globos, sporto renginių organizavimo, ypač viešosios tvarkos ir saugumo klausimais, sporto specialistų ir administratorių mokymo, neįgaliųjų sporto programų, jaunųjų sportininkų apsaugos ir kitose srityse. Pagal memorandumą numatyta skatinti nacionalines federacijas, asociacijas užmegzti tiesioginius ryšius ir stiprinti abipusį bendradarbiavimą.

Memorandumas bus įgyvendinamas sistemingai, sudarant kasmetinius veiklos planus tarp šių šalių sporto institucijų. Be to, artimiausiu metu planuojama pasirašyti atskirą susitarimą tarp Ispanijos ir Lietuvos antidopingo agentūrų.

Lietuva yra pasirašiusi bendradarbiavimo susitarimus su daugiau nei 20-ies šalių sporto institucijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją