Sidabro medalį individualioje kata rungtyje ir bronzos medalį individualioje kumitė rungtyje jaunių amžiaus grupėje iškovojo Radviliškio „Kentauro“ klubo sportininkė Bernadeta Dauparaitė (tr. A. Masalskis).

Kata varžybose nugalėjo amerikietė A. Wong, lietuvė nuo jos atsiliko 0,6 balo. Antra vieta tokio rango varžybose yra aukščiausias sportininkės pasiekimas karatė karjeroje.

Kumitė varžybose B. Dauparaitė anksčiau laiko nugalėjo dvi varžoves, tačiau kovoje dėl patekimo į finalą 0:1 pralaimėjo būsimai čempionei M. Dent iš Anglijos.

Bronzos medalį jaunimo individualioje kumitė rungtyje iškovojo to paties klubo ir trenerio A. Masalskio auklėtinis Armandas Bunius. Jis Ippon veiksmu nugalėjo Kanados sportininką, anksčiau laiko pelnęs du Wazari įveikė švedą ir lygiosiomis kovojo su italu, tačiau teisėjų sprendimu pergalė buvo paskirta varžovui.

Rungtyje varžėsi 31 sportininkas. Tai – ne pirmas Armando medalis pasaulio čempionatuose.

Tautvydas Lašas dalyvavo jaunimo ir suaugusiųjų kumitė rungtyse, tačiau – nesėkmingai.

Čempionate kovojo ir nepilna Lietuvos jaunimo kumitė komanda. Paprastai komandą sudaro trys sportininkai ir vienas atsarginis, tačiau mūsiškiai kovojo dviese. Tai yra leidžiama komandinių varžybų taisyklėse.

Pirmą mačą lietuviams pasisekė laimėti prieš Kanados sportininkus rezultatu 2:1. T. Lašas nugalėjo Wazari, o A. Bunius – Ippon vertės veiksmu.

Kitame susitikime su škotais A. Bunius varžovą įveikė dviem Wazari anksčiau laiko, o T. Lašas buvo diskvalifikuotas už per stiprų smūgį Mawashi geri į varžovo galvą.

Šioje rungtyje nugalėjo amerikiečiai, o lietuviai pateko į aštuntuką.

Daugiausiai medalių iškovojo anglai (5 aukso; 3 sidabro; 1 bronzos), antri – amerikiečiai (5; 0; 6), treti – vokiečiai (4; 1; 1).

Lietuva bendroje įskaitoje užėmė 9-ą vietą pagal medalių skaičių (0; 1; 2).

Kitas pasaulio čempionatas vyks 2013 m. Liverpulyje, Anglijoje, informuoja Lietuvos Šotokan karatė federacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją