Milano „Armani Jeans“ komandai praėjusį sezoną atstovavęs krepšininkas dėl kelio traumos buvo priverstas praleisti Lietuvoje vykusią krepšinio šventę. Šiuo metu puolėjas džiaugiasi gerėjančia sveikata ir rinktinės iškovota galimybe kovoti dėl olimpinio kelialapio.

– Kaip vertini Lietuvos rinktinės pasirodymą čempionate?, - sportas.info paklausė J. Mačiulio.

– Visi matėme, kaip jie žaidė, aš galvoju, kad žaidė tikrai neblogai. Nepasisekė vienos rungtynės, žinoma, jos buvo labai svarbios. Galutinis rezultatas gal ir nelabai tenkintų, bet pagrindinis tikslas, patekimas į olimpinių žaidynių atrankos turnyrą, yra pasiektas.

– Nemanai, kad rinktinei pakišo koją didžiulis dėmesys?

– 2007-aisiais Ispanijoje buvo užsukta tokia reklaminė kampanija, kad lietuviams dar toli iki to, tiek visko buvo prifilmuota. Mūsų toks darbas, reikia susitaikyti su spaudimu. Juk ir sezono metu važinėjame po įvairias įstaigas, filmuojamės reklamose. Nemanau, kad tai labai trukdė.

– Ką manai apie natūralizuotus žaidėjus, tokius kaip Makedonijos rinktinę į priekį traukęs Bo McCalebbas?

– Žinoma, būtų negerai, jei pusė komandos būtų natūralizuoti žaidėjai, bet vienas ar du, manau, didelės įtakos neturi. Jei tik sugeba žmonės prisivilioti...

– Kaip manai, ar verta mokėti 5 mln. eurų už galimybę Lietuvoje rengti atrankos varžybas?

– Apie tokias kainas nieko nežinau, bet kiekvienas turi savo skaičiavimą. Mes skaičiuojame iš sportinės pusės, kad būtų geriau žaisti Europoje, negu skristi į kokį Puerto Riką. Kiek girdėjau jie taip pat yra padavę paraišką.

Iš tos pusės žiūrint, sportininkui tikrai būtų geriau žaisti jei ne Lietuvoje, tai bent jau Europoje, negu skraidyti pirmyn atgal per Atlantą. O pinigus turi skaičuoti finansininkai, ar jiems verta, ar Lietuva turės pelno.

– Atrankos varžybos bus liepos pradžioje, o olimpiada prasidės liepos gale. Kaip sportininkams išlaikyti formą?

– Niekada nesu to daręs, nežinau.

– Kaip tavo paties savijauta?

– Gerėja. Viskas eina geryn, po 2-3 mėnesių grįšiu į areną.