Pigių skrydžių kompanijai Lietuvoje iškelta pirmoji byla baigėsi be ginčų – į bylos nagrinėjimą neatvyko nei ieškovas, nei atsakovo atstovai, todėl teisėjas Visvaldas Kazakiūnas pareikštą ieškinį paliko nenagrinėtu.

Teismui „Wizz Air“ pateikė raštą, kad sutinka su pareikštu ieškiniu ir jau grąžino ne tik 722,02 Lt už nupirktus keturis bilietus, bet ir padengė visas bylinėjimosi išlaidas.

Ieškinio pigių skrydžių kompanija sulaukė po to, kai dar prieš pusę metų bilietus į spalio 13-ąją numatytą skrydį į Italijos sostinę nusipirkęs kaunietis nusprendė susigrąžinti pinigus – peržiūrėjęs vengrų konkurentų „Ryanair“ iš Airijos puslapį internete, turistas pamatė, kad bilietai į Romą parduodami dar pigiau.

„Jis po kelių dienų persigalvojo ir panoro susigrąžinti pinigus, tačiau jam buvo atsakyta neigiamai, todėl jis iš karto kreipėsi į teismą“, – aiškino kauniečiui atstovavęs advokato padėjėjas Sergejus Kulikas.

Pasak jo, aviakompanija paskaičiavo, kad norėdamas susigrąžinti pinigus už įsigytus bilietus keleivis turi dar sumokėti baudą – bendroje sumoje jis būtų turėjęs dar primokėti keliasdešimt litų.

„Mes manome, kad su vartotoju buvo elgiamasi nesąžiningai – negali būti taikoma jokia bauda, be to, bilietai buvo įsigyti prieš pusę metų ir įmonė jokios realios žalos nepatirtų, nes tuos bilietus galėtų parduoti kitiems keleiviams“, – S. Kulikas pabrėžė, kad į spalio viduryje vyksiantį skrydį bilietus galima įsigyti iki pat jo pradžios.

Kauniečio ieškinyje teismui buvo nurodyta, kad pirkdamas bilietus jis lietuvių kalba nebuvo įspėtas, kad jie negrąžinami – skrydžiui ir bilietams taikomas taisykles keleiviai galėjo perskaityti tik anglų kalba.

Kilus ginčui „Wizz Air“ iš karto taisykles išvertė į lietuvių kalbą, todėl šiuo metu perkantys bilietus žmonės jas gali perskaityti ir lietuviškai, ir angliškai.

Pigių skrydžių aviakompanijos puslapyje skelbiama, kad jokios sumokėtos bilietų kainos sumos, rinkliavos, valstybiniai mokesčiai, rinkliavos ir mokesčiai už kitas paslaugas negrąžinami, išskyrus atšaukus skrydį ar kitus išskirtinius atvejus.

Šiuo metu „Wizz Air“ iš Vilniaus skraido į prie Londono esantį Lutoną, Barseloną, Eindhoveną, Dortmundą, Šefildą, Romą, Korką ir Bergamą. Nuo kitų metų pavasario aviakompanija žada skraidyti į prie Paryžiaus esantį Bovė, prie Oslo esantį Sandefjordo Torpo, Bergeną bei Liverpulį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)