„Džiaugiuosi, kad šiuose renginiuose, kuriuose vairavimo įgūdžius iki šiol jau patobulino keli tūkstančiai vairuotojų, norinčių gilinti žinias gretos nemažėja, - pradėdamas renginį pasidžiaugė jo organizatoriaus, Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Neabejoju, kad „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ rinkimai yra beveik tobula galimybė visiems ambicingiems automobilininkams išmokti vairuoti dar geriau, nei tai daro šiuo metu.“

Susirinkę į konkurso pirmojo etapo varžytuves Kaune, „Regitros“ filiale, pirmiausia, kaip ir būsimieji vairuotojai, pretendentai į geriausiojo vairuotojo titulą turėjo laikyti teorinės dalies egzaminą. Kiekvienam teko atsakyti į 30 gana suktų klausimų ne vien apie kelių eismo taisykles ar jų interpretaciją, kuriuos parengė Susisiekimo ministerijos bei „Regitros“ specialistai.

Kaip neretai nutinka ir keliuose, konkurso dalyviai neblogą nuovoką demonstravo gvildendami sudėtingas situacijas, o klydo nepastebėdami smulkmenų. Pavyzdžiui, į klausimą kiek kartų „Formulės 1“ pilotas R. Schumacheris tapo pasaulio čempionu, daugiau nei 80 proc. konkurso dalyvių nemirktelėję nurodė kad 7. Tačiau kad buvo klausiama ne apie nekarūnuoto karaliaus Michaelio, o jo brolio Ralfo pasiekimus, daugelis suvokė tik vertinimo komisijai nurodžius klaidą...

Geriausiu teorinės dalies žinovu vertinimo komisija pripažino Vidmantą Kupčinską, kuris iš 30-ties atsakymų padarė tik keturias klaidas. Dvigubai daugiau suklydo Mindaugas Kergė, o kiti įvėlė dar viena kita klaida daugiau. Tad jau po teorinės dalies pretendentų gerokai sumažėjo, o vairavimo rungtyje buvo leista varžytis tik 18 geriausiai atsakiusiųjų į teorinės dalies klausimus.

Jų laukė dvi skirtingos konfigūracijos trasos, kurias teko įveikti su skirtingais dydžiu ir savo charakteristikomis automobiliais – bekelės galiūnu „Toyota Land Cruiser“ ir tikru miesto vikruoliu „Toyota Auris HSD“. Beje, pastarasis, varomas elektriniu ir benzininiu varikliais, kėlė bene daugiausia emocijų.

Geriausio vairuotojo konkurse dalyvavo ir keli tikri slalomo meistrai, nuolat besivaržantys mėgėjų čempionatuose ir kitose varžybose. Vienas jų – Vincas Gerdžiūnas, kurio kolekcijoje yra net dvi raliuose „Aplink Lietuvą“ iškovotos Prezidento taurės, vairuodamas hibridinį „Toyota Auris HSD“ pasiekė absoliučiai geriausiai laiką, o jo meistriškas važiavimas susilaukė ne tik draugų, bet ir varžovų plojimų.

Tačiau šįsyk Vincas ne itin sublizgėjo teorinėje dalyje, kur viena padaryta klaida buvo vertinama 5 baudos sekundėmis. Todėl jo pasiektas bendras 3 min. 14,39 sek. rezultatas kauniečiui garantavo tik trečiąją vietą.

Antroji vieta atiteko V. Kupčinskui (3 min. 12,55 sek.), o konkurso pirmojo turo nugalėtoju tapo M. Kergė, pasiekęs 3 min. 10,74 sek. rezultatą.

Visi pirmieji pirmojo turo prizininkai ir mažiausiai nuo jų atsilikę Virginijus Bakanas, Mindaugas Bieliakas, Paulius Vasilavičius, Artūras Kuodys ir Solveiga Bubnelienė iškovojo teisę varžytis „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ rinkimų finale, spalio pradžioje vyksiančiame Vilniuje.

Konkurso„Geriausias Lietuvos vairuotojas“ antrojo etapo varžytuvės kitą šeštadienį, rugsėjo 24-ąją, vyks Klaipėdoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją