Tokį savo sprendimą Seimo nariai aiškino įvairiai. Ž.Šilgalis teigė, kad jam, kaip Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkui, ne pirmą kartą teko praleisti plenarinį posėdį dėl panašių priežasčių - jis savo pareiga laiko dalyvauti svarbiuose sporto renginiuose, sportininkų pagerbimo ceremonijose.

V.Bogušis taip pat tvirtino, kad vykti į Kauną ketvirtadienį buvo jo pareiga. Tuo metu J.Sabatauskas buvo sau griežtesnis - jis sakė, kad krepšinio rungtynės nėra pateisinama priežastis nebūti darbo vietoje.

Ž.Šilgalis ir J.Sabatauskas tikino už bilietus į rungtynes mokėję patys, V.Bogušis to nenorėjo atskleisti.

"Klausykite, mane dėl šitos temos jau truputį pradeda pykinti. Ar jūs neturite minčių, idėjų, ar nėra apie ką rašyti? Aš tikrai daugiau nebekalbėsiu", - BNS klausiamas apie bilieto įsigijimą dėstė V.Bogušis.

Parlamentarai tvirtino, kad Lietuvos rinktinei labai reikėjo sirgalių palaikymo ir pabrėžė, kad Seime popiet daugiausia buvo patiekiami, o ne priimami įstatymų projektai.

"Tai yra pateisinama priežastis, tai yra Europos čempionatas, aš įsivaizduoju, kad visi dirbantys yra žmonės, kurių arenoje septyni ar aštuoni tūkstančiai buvo. Tai yra objektyvūs ir pateisinami dalykai. Dėl to ir laimėjo, kad aš ten buvau (...). Yra tam tikri sveiko proto kriterijai - kur jūs bedirbtumėte, dėl įvairių priežasčių atsiprašoma: ar einama į laidotuves, ar pas stomotologą, ar į kokį seminarą. Politikams būna įvairių seminarų ir posėdžių metu, atvažiuoja įvairios delegacijos, užsienio svečiai ir tu eini su tais susitikti", - pasakojo V.Bogušis.

"Aš galbūt negalvoju, kad tai yra labai gerai, bet aš galiu labai atvirai ir nuoširdžiai pasakyti, kad mano širdis vakar buvo Kaune. Žinodamas sudėtingą situaciją bei būdamas Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas privalėjau palaikyti Lietuvos rinktinę. Seimo nario darbo laikas yra neribojamas. Aš dažnai dalyvauju įvairiuose renginiuose tuo pačiu metu, kada vyksta ir posėdžiai", - teigė Ž.Šilgalis.
Žilvinas Šilgalis

"Turbūt tai nelabai pateisinama. Ką dabar darysiu? Nieko, dirbsiu. Per plenarinį posėdį buvo pateikimai - tai ta stadija, kai pristatomas projektas, pagrindinis darbas vis dėlto yra svarstymo metu komitetuose ir dirbtiu kaip ir iki šiol intensyviai komitetuose", - žadėjo J.Sabatauskas.

Europos vyrų krepšinio čempionate Lietuvos rinktinė ketvirtadienį Kaune įveikė Slovėnijos komandą ir užsitikrino vietą 2012 metų Londono olimpiados atrankos turnyre, o Senojo žemyno pirmenybėse kovos dėl penktosios vietos. Rinktinė tiesę kovoti dėl medalių prarado trečiadienį pralaimėjusi Makedonijos komandai.