Visiems žinoma, kad transporto priemonių vairuotojai anaiptol ne visuomet deramai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Ketvirtadienį Vilniuje Kelių patrulių rinktinės pareigūnai nustatė chuliganiško vairavimo atvejį, kai vairuotojas vienoje iš pagrindinių ir judriausių miesto gatvių nutarė pamokyti jam kelią nedavusio automobilio vairuotoją. Abiem vairuotojams pradėta administracinė teisena.

Policija primena, kad atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1242 str. 2 d. (Chuliganiškas vairavimas, tai yra kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui, – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki dvejų metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo dviejų tūkstančių penkių šimtų iki trijų tūkstančių penkių šimtų litų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją