Tiesą pasakius, bene populiariausia turistų pramoga Hanojuje yra pasivaikščiojimas po miesto centrą, vadinamą „Senuoju kvartalu“, kur galima susipažinti su laikotarpio, kuomet Vietnamas dar nebuvo kolonija, architektūra. Žinoma, čia netrūksta ir kolonijinio laikotarpio pėdsakų. Prancūziškąją dvasią geriausiai pajusite pavaikštinėję Phan Dinh Phung gatve bei apžiūrėję Hanojaus Operos rūmus.

Pramogos po atviru dangumi

Laukinės gamtos stebėjimas

Jei esate gamtos mylėtojas, būtinai apsilankykite Tam Dao nacionaliniame parke, esančiame 70 km į šiaurės vakarus nuo Hanojaus. Čia gausu laukinių gyvūnų ir neregėtų augalų, tarp jų ir retų nykstančių rūšių.

Pasiplaukiojimas Raudonąja upe

Kruizas Raudonąja upe - viena populiariausių turistų pramogų Hanojuje. Atvykę į sostinę, rasite daugybę agentūrų, siūlančių įvairios trukmės kruizus. Pasimėgaukite nuostabiais gamtos vaizdais ir aplankykite keletą garsių šventyklų, tarp jų ir Chu Dong Tu.

Ekskursija po Hanojaus senamiestį

Hanojaus senamiestis - miesto širdis ir siela - pritraukia minias turistų. Pasivaikščiokite siauromis senamiesčio gatvelėmis, pabendraukite su vietiniais ir sužinokite, kas yra tikrasis Hanojus.

Mankšta prie Hoan Kiem ežero

Jei esate vyturys, vos patekėjus saulei skubėkite prisijungti prie šimtų vietinių gyventojų, po atviru dangumi praktikuojančių Tai Chi ir kitus kovos menus.

Lankytinos vietos

Indira Gandhi parkas

Indira Gandhi parkas yra išsidėstęs rytinėje Hoan Kiem ežero pakrantėje. Tai nuostabus gamtos kampelis, kur galėsite pasimėgauti tyla ir ramybe bei apžiūrėti garsiąją karaliaus Ly Thai To statulą.

Ngoc Son šventykla

Ngoc Son (Nefrito kalno) šventykla, esanti prie Hoan Kiem ežero - dar vienas žymus ir turistų mėgiamas objektas. Čia išvysite milžiniško vėžlio, kuris 8-ajame dešimtmetyje buvo rastas šiame ežere, palaikus.

Ho Chi Minh mauzoliejus ir muziejus

Tiems, kas domisi istorija, patiks ekskursija į Ho Chi Minh mauzoliejų. Jį rasite Ba Dinh aikštės centre, kur Ho Chi Minh perskaitė Vietnamo nepriklausomybės deklaraciją. Ho Chi Minh muziejus, įsikūręs netoli mauzoliejaus - dar viena įdomi vieta, kur galėsite daugiau sužinoti apie šį žmogų ir pamatyti jo statulą.

Hanojaus pagodos

Įžymių objektų lankymas ir grožėjimasis architektūriniais pastatais - viena populiariausių į Hanojų atvykusių turistų pramogų. Vietname, kaip ir Kinijoje, Japonijoje, Korėjoje ir kitose pietryčių Azijos dalyse, gausu pagodų, kurias tiesiog privalu aplankyti.

Žymiausios Vietnamo pagodos yra Tran Quoc, Chua Mot Cot (Vieno pilioriaus pagoda) ir Hoe Nhai.

Kita veikla ir pramogos

Apsipirkinėjimas

Hanojus dažnai vadinamas „pirkėjų rojumi“, todėl atostogos šiame mieste tikrai paliks įspūdį žmonėms, kuriems patinka apsipirkinėti.

Geriausia vieta įsigyti kažką gražaus yra Hanojaus senamiestis. Čia rasite daugybę gatvės pardavėjų, siūlančių įvairiausių rankų darbo gaminių, meno kūriniais prekiaujančių parduotuvių, antikvariatų ir suvenyrų krautuvėlių.

Naktinis gyvenimas ir pramogos

Naktinis Hanojaus gyvenimas yra orientuotas į turistus. Panorėję pasilinksminti, traukite į senamiestį.

Čia daug barų, kuriuose skamba gyva muzika. Puikus pasirinkimas - Minh džiazo klubas, kur galėsite siurbčioti kokteilius, klausydamiesi tikrai gero džiazo.

Puikiai praleisite vakarą ir viename iš daugelio Hanojaus teatrų ir kino teatrų. Apsilankykite Thang Long vandens lėlių teatre prie Hoan Kiem ežero. Pažiūrėkite smagų lėlių spektaklį ir pasiklausykite tradicinės vietnamietiškos muzikos.

Šventės ir festivaliai

Kovo mėnesį Viet Hung kaimelio gyventojai susirenka švęsti tradicinės šventes - Le Mat gyvačių festivalio. Jo metu atliekami ritualai ir pasirodymai, skirti pagerbti kaimo šventąji. Turistai čia visada laukiami.

Banginių festivalis

Quam Nam kaime balandžio mėnesį vykstantis banginių festivalis - tai religinė švente, kurios metu žmonės siūlo aukas Banginių šventyklai ir prašo apsaugoti kaimo gyventojus nuo negandų ir skurdo.

Giong festivalis

Gegužės mėnesį vykstantį Giong festivalį Phu Dong kaimo gyventojai švenčia net 10 dienų. Tai viena svarbiausių Hanojaus švenčių, o jos tikslas yra išsaugoti senąsias tradicijas ir vietnamietiškos kultūros paveldą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)