Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) prisidėti prie partijos ar dalyvauti rinkimuose su jos vėliava siūlo keliems žinomiems sportininkams, tarp jų - krepšininkams. Tačiau TS-LKD atsakingasis sekretorius Raimundas Alekna viešinti pavardžių nenori, esą kol kas apie tai kalbama "uždarame rate". Klausiamas, kodėl TS-LKD domina būtent sportinininkai, R.Alekna teigė, kad politikoje trūksta žmonių, praėjusių sunkų sportininko kelią ir išmanančių sporto virtuvę iš vidaus. Prisidėti prie TS-LKD ar dalyvauti Seimo rinkimuose kviestas ir žinomas verslininkas, Vilniuje planuojamo statyti Modernaus meno centro mecenatas Viktoras Butkus. Tačiau, R.Aleknos teigimu, eiti į politiką verslininkas nepanoro.

Socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Algirdas Butkevičius tikino, kad kandidatų į Seimą sąrašuose beveik visos vietos atiteks LSDP nariams. Jo teigimu, partijos rinkimų sąraše galėtų būti įrašyti aukštos kultūros, tolerantiški, savo nuomonę ir viziją turintys nepartiniai profesionalai, daugiausia ekonomistai.

Liberalų sąjūdžio (LS) pirmininko Eligijaus Masiulio teigimu, partijos kandidatų į Seimą sąraše bus ne tik LS atstovai. Anot E.Masiulio, kalbamasi su visuomenėje žinomais žmonėmis. "Tai visuomenei žinomi įvairių specialybių atstovai - medikai, ekonomistai, teisininkai", - pažymėjo LS lyderis. Į LS rinkimų sąrašą gali būti įtraukta apie 10-20 nepartinių kandidatų.

Partija "Tvarka ir teisingumas" taip pat (TT) jau formuoja rinkimų sąrašus. Anot partijos vicepirmininko Valentino Mazuronio, vietos jame atsiras ir keliems nepartiniams. "Kol viskas dar nėra aišku, nenorėčiau atskleisti pavardžių. Tačiau, pavyzdžiui, vienoje rinkiminėje apygardoje turime autoritetingą, gyventojų pasitikėjimą pelniusį žmogų, savarankiškai dalyvavusį savivaldos rinkimuose. Jis su mūsų partija norėtų dalyvauti Seimo rinkimuose tiek vienmandatėje rinkimų apygardoje, tiek partijos sąraše", - aiškino V.Mazuronis.