Šalia jo surinktos suknelių bei įvairiausių aksesuarų bei batų kolekcijos eksponuojamos ir nuotraukos, vaizduojančios skirtingo laikotarpio madą Lietuvoje.

Anot A. Vasiljevo, ši paroda, apimanti 1820 m. (romantizmo epocha) - 1940-uosius (II Pasaulinio karo metai) tai dar vienas žingsnis įgyvendinant mados muziejaus įkūrimo idėją. Muziejus, kaip planuojama, galėtų įsikurti dešiniajame Radvilų rūmų sparne, kurį reikėtų atstatyti. Šiuo metu pateikta paraiška Europos Sąjungos finansavimui gauti.

„Norėtųsi, kad Lietuva tokį muziejų turėtų, nes yra daug jam tinkamų pastatų, be to, neteisinga, kad neturime tokios svarbios kultūros dalies, o ir niekas iš buvusių sovietinių šalių tokio muziejaus neturi“, - teigė A. Vasiljevas, sukaupęs daugiau nei 10 tūkstančių suknelių kolekciją, kurią surinkti reikėjo ir laiko, ir pinigų, ir pastangų. Be to, istoriniams kostiumams reikalinga ypatinga priežiūra ir laikymo sąlygos.

Aleksandras Vasiljevas
„Sukneles nuolat atnaujiname, o štai beveik visi portretai, kurie čia taip pat eksponuojami, yra lietuvių restauratorių darbo.

Neseniai keletas paveikslų buvo eksponuojama Prancūzijoje, kur visi stebėjosi, kaip profesionalia jie atnaujinti. Dar labiau stebėjosi, kai pasakiau, jog tai atlikta lietuvių rankomis – niekas jų nežino, mažai žino ir apie pačią Lietuvą, todėl norisi jos vardą garsinti kuo plačiau ir ne tik kaip krepšinio šalį, tačiau ir kaip šalį, turinčią turtingą kultūrą“, - teigė A. Vasiljevas.

Paroda „Du mados šimtmečiai“ veiks iki 2012 m. rugsėjo 9 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją