Signatarą pakirto sunki liga - prieš beveik du dešimtmečius jam buvo persodintas donoro inkstas, pastaruoju metu kamavo sunkios komplikacijos.

Pirmadienį P. Aksomaičio, jau aštuntojo Anapilin iškeliavusio signataro, atminimą tylos minute pagerbė į neeilinę sesiją susirinkę Seimo nariai.

P. Aksomaitis gimė 1938 metų kovo 29 dieną Kaune valstybės tarnautojo ir namų šeimininkės šeimoje.

Prasidėjus sovietų okupacijai, 1941 metų birželio 14 dieną būsimasis signataras su sunkiai sergančia motina ir dviejų mėnesių seserimi Elena buvo ištremtas į Altajaus krašto Barnaulo rajoną. Po trejų metų tremtyje atsidūrė ir tėvas.

1946 metų rudenį Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus darbuotojai P. Aksomaitį su grupe be globos likusių vaikų parvežė į Lietuvą.

1956 metais baigęs Kauno 8-ąją vidurinę mokyklą, būsimasis signataras įstojo į Lietuvos žemės ūkio akademijos (dabar universitetas) Hidromelioracijos fakultetą. Įgijęs inžinieriaus hidrotechniko specialybę, 1961-aisiais buvo paskirtas dirbti į Hidrotechnikos ir melioracijos mokslinio tyrimo institutą Kėdainiuose.

Pradėjęs dirbti jaunesniuoju moksliniu bendradarbiu, P. Aksomaitis 1967 metais apgynė mokslų kandidato disertaciją ir iki 1990-ųjų dirbo vyr. moksliniu bendradarbiu, sektoriaus, skyriaus, laboratorijos vedėju. Parašė per 100 mokslinių straipsnių, buvo 4 knygų bendraautoris.

1990 metais Šėtos rinkimų apygardoje P. Aksomaitis buvo išrinktas į Aukščiausiąją Tarybą, buvo Kovo 11-osios Akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataras.

Nepriklausomybės aušroje ir vėliau signataras su kitais Kėdainių krašto tremtiniais ieškodavo lėšų ir organizuodavo ekspedicijas žuvusių Sibire artimųjų palaikams parvežti, padėdavo apgyvendinti iš tremties vietų grįžtančius žmones.

Jis prisidėjo, kad Gedulo ir vilties dienai pirmąkart paminėti surinkus kėdainiečių aukas, 1989 metais Kėdainių kapinėse būtų pastatytas tautodailininko Vytauto Ulevičiaus sukurtas didžiulis ąžuolinis kryžius tremtyje žuvusiems lietuviams atminti, o krašto muziejuje parengta ekspozicija "Kėdainiečiai tremtyje".

1995 metais P. Aksomaitis tapo Kėdainių rajono tarybos nariu, Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) frakcijos seniūnu.

Su žmona Ramute signataras buvo susilaukęs dukterų Rasos ir Aušros.