DELFI orakulas neturi nė menkiausios abejonės, kad paskutinėse A grupės rungtynėse pergalę švęs Lietuvos rinktinė.

Jis turbūt nujaučia, kad portugalai prieš mūsiškius žais penkiese, o ne aštuoniese, kaip kad darė ispanai, kuriems prieš Lietuvos vyrus iškart prisireikė trijų teisėjų pagalbos.

Lazdeika lietuvių pergale šios dienos varžybose nė kiek neabejoja. Bet dabar galima aiškiau išskaityti tai, ką krabas norėjo pasakyti, prognozuodamas varžybų Lietuva-Ispanija baigtį.

Jei dar sykį peržiūrėsite vaizdo įrašą, kuriama užfiksuota, kaip Lazdeika renkasi tarp lietuvių ir ispanų, pastebėsite labai
įdomią detalę.

DELFI orakulas lyg ir be didesnių dvejonių pasirinko kokoso kevalą su Ispanijos vėliava. Tačiau jis į „ispanišką“ kevalą prieš tai keletą kartų įtariai kyštelėjo vieną žnyplę. Tarsi nujausdamas klastą. Tarsi žinodamas, kad renkasi ne stipresnę komandą, o tuos, kurie laimės, bet neturės kuo girtis.

Ir jei prisiminsite, kad per pirmus du sekmadienio rungtynių kėlinius lietuviai su ispanais žaidė taip, tarsi dviem vienoje aikštelėje žaidusioms komandoms būtų galiojusios skirtingos krepšinio taisyklės, Lazdeikos siunčiamą žinią suprasite puikiai. Prisiminkite visas lietuviams skirtas pražangas už tai, kad (o, Viešpatie!) buvo paliestas ispanas. Prisiminkite šaltais nervais garsėjančio Kęstučio Kemzūros keiksmus ir techninę pražangą. Prisiminkite ironiškas lietuvių šypsenas po to, kai sunkiai suvokiami arbitrų sprendimai žlugdė bet kurį mūsiškių proveržį, nors šiek tiek priminusį spurtą.

Galų gale, prisiminkite, kaip Jono Valančiūno pažastį pauostęs ispanas paslikas krito ant Panevėžio arenos parketo. Tada suprasite, kad Lazdeika pasirinko ne tuos, kurie labiau verti pergalės, o tuos, kuriems ji buvo numatyta dar prieš kamuoliui paliečiant parketą.

Ką gi, ketverios rungtynės – keturi teisingi Lazdeikos spėjimai. Ir nors šio vakaro mačas iš esmės nieko nereiškia, penktas teisingas Lazdeikos verdiktas visiems būtų labai mielas.

Beje, po mačo Lietuva-Ispanija DELFI orakulas pradėjo keistai elgtis. Tai labiausiai pasireiškia ritmiškais dešiniosios krabo žnyplės judesiais. Morzės abėcėlės specialistai mano iššifravę Lazdeikos siunčiamą žinią. Ji skamba maždaug taip: „Jei bent vienas sekmadienio rungtynių Lietuva-Ispanija teisėjas teisėjaus atkrintamosiose varžybose, į darbą paleisiu žnyples. Ir taikysiuosi ne į kojas“.

Tapk Krabo draugu „Facebook“ tinkle.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją