Iki šiol Kėdainiuose savo darbų neeksponavęs menininkas Voldemaras Barakauskas pristatys ne tik apie 30 akvarelių, kurios sukurtos 2008–2010 m., bet ir keletą įvairių objektų. Juos bus galima pamatyti ir įvertinti iki rugsėjo 26 dienos. Atvykusieji į parodos atidarymą galės ir patys pamėginti nors šiek tiek prisiliesti prie akvarelės. Savo asmeninius išgyvenimus bus galima perlieti ant popieriaus lakštų čia pat Daugiakultūriame centre įrengtose kūrybinėse salose.

Paroda neabejotinai praturtins Kėdainių kultūrinį gyvenimą, kuris tampa tik aktyvesnis ir kaskart vis solidesnis. Eksperimentinis pleneras su menininku dirbant netradicinėmis dailės priemonėmis turėtų sudominti parodos lankytojus.

Voldemaras Barakauskas – labai savitas menininkas, asketiškas, nešvaistantis savęs menkaverčiams dalykams, pasiekęs vidinę harmoniją, turintis savo gyvenimo ir kūrybos filosofiją bei subtilų humoro jausmą. Dirba daug, kantriai ir preciziškai. Pasirinkęs laisvę kurti, žiūrovų dažnai nelepina parodomis, o telkiasi į vidinius ir kūrybinius ieškojimus. Visuose savo darbuose lieka ištikimas akvarelės technikai.

Autorius virtuoziškai lieja akvareles tik jam būdinga technologija, naudodamas įvairias pagalbines priemones: trynimą, skutimą, deginimą ir tokiu būdu pasiekia skirtingų faktūrų gausą.

Savo stabiliai sustyguotą dvasinį pasaulį, nuotaikas ir kitimus dažniausiai atveria švelniais gesintais potėpiais, santūriu koloritu, nebrukdamas savųjų suvokimų tiesmukai, bet žiūrovus stulbindamas minties branda. Fiksuodamas besiskleidžiančias mintis ir žerdamas užuominas, dėliodamas reiškinių esmes, jungdamas vaizdinius ir apmąstymus, įliedamas kritiškai ironiško požiūrio bei autoironijos, lengvai interpretuodamas įvykius, net daiktus, autorius tarsi provokuoja ir pastangas dedančiam žiūrėtojui leidžia tik nuspėti galimus jo minties vingius bei leisti išvynioti paslėptą mintį.

Autorius tapo ne tik akvarele ir aliejumi, bet mėgina įvairias technikas. Užsiima sienų tapyba. Kuria darbus ant šilko ir stiklo bei skulptūras. Yra įvaldęs nuo XVIII žinomą techniką – tapybą dūmais. Aktyviai dalyvauja grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje (Rumunijoje,Vokietijoje, Lenkijoje, Suomijoje, Estijoje ir t. t.), rengia personalines parodas, dalyvauja pleneruose visoje Lietuvoje. Yra sukūręs tapybos darbų viešuose interjeruose Airijoje, meno kūrinių Lietuvos ir Vokietijos bažnyčiose. 2007 m. dailininkui Voldemarui Barakauskui įteikta Šiaulių miesto kultūros ir meno laureato premija. 2008 m. įteiktas tarptautinės akvarelės bienalės „Baltijos tiltai“ diplomas.

Voldemaras Barakauskas gimė, augo ir mokėsi Šiauliuose. 1985 m. baigė Šiaulių pedagoginio instituto Dailės fakultetą. Iki šiol su gimtuoju miestu išsiskiria tik trumpam, tuomet kai keliauja, ir nemano, kad nuolat gyventi kur nors kitur būtų geriau. Dailininkas kasmet tik vasarą persikelia į Platelius. Senoje sodyboje prie ežero, kaip jis pats sako, „pasikrauna baterijas“, kaupia mintis ir energiją, kuri su nauju impulsu išsilieja kūryboje. Gyvenime nemažai ieškojęs, dar sovietmečiu intensyviai domėjęsis Rytų religijomis ir filosofija, šiandien teigia galįs prie Rytų priartėti net paprasčiausiuose žemiškuose dalykuose.

Daugiau kaip dešimtmetį Voldemaras Barakauskas kartu su bendraminčiais rengia vasaros menų stovyklas socialiai apleistiems vaikams.

Kartu su kolega šiauliečiu Remigijumi Bielskiu yra vieni pirmųjų petankės (rutulinio) pradininkų Šiauliuose. Jie aktyviai populiarina šią sporto šaką, dalyvauja Lietuvos šalies turnyruose bei pelno apdovanojimų.

Kėdainių krašto muziejaus filialas – Daugiakultūris centras – Lietuvoje išgarsėjo savo sakraline erdve ir ypatinga akustika. Jis įkurtas restauruotoje buvusioje XIX a. mažojoje žiemos sinagogoje. Lankytojams duris centras atvėrė 2002 metais. Čia vykdoma edukacinė veikla ir vyksta įvairiausi kultūriniai renginiai. Nuolat organizuojami džiazo ir profesionaliosios muzikos koncertai, rengiamos parodos ir seminarai. 2010 m. centre buvo surengti 58 koncertai ir renginiai, 16 parodų, iš jų 12 profesionalių meninkų. Per metus centrą aplanko beveik 1000 lankytojų.