Garsų fotografą iš Romos pirmųjų Pinos Bausch (Bauš) ir jos Vupertalio šokio teatro gastrolių Vilniuje proga pakvietė Italų kultūros institutas.

F.Carbone kartu su kitais keliais fotografais laikomas svarbiausiu meninės fotografijos atstovu, įamžinusiu Vupertalio šokio teatrą, kuris per paskutiniuosius 20 metų dažnai gastroliavo Italijoje, daugiausiai - Palerme, Romoje ir Venecijoje.

Kelionės po šią šalį paskatino taip vadinamojo spektaklių ciklo "Italijos spektakliai" atsiradimą - "Viktoras" (1986), "Palermo, Palermo" (1989) ir "O Dido" (1999).

Trečiadienį spaudos konferencijoje F.Carbone sakė, kad idėja fotografuoti P.Bausch jam kilo dar prieš susipažįstant su ja 1982 metais.

"Fotografuodamas jos šokį, pakeičiau ne tik savo fotografijos, bet ir gyvenimo stilių. P.Bausch žmoguje atidaro ištisą pasaulį", - prisipažino italų menininkas.

Pasak jo, 20 metų praleidęs kelionėse tarp Romos ir Vupertalio jis išmoko savo darbuose perteikti judesį. Teatro, kino ir muzikos muziejuje parodą bus galima lankyti iki rugsėjo 25 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją