Turbūt čia norisi užtrukti dėl to, kad namuose tvyro teigiama aura, o į pusmetį trukusį būsto kūrimo procesą įdėta daug pastangų bei šilumos. Atrodo, jog apmąstyta kiekviena interjero detalė ar kampelis...

Net patys šeimininkai pripažįsta, kad draugai jų namuose – labai dažni svečiai. Be to, ir patiems didelis malonumas kasdien grįžti į naujus ir gražius namus.

Londone jau dešimtmetį gyvenantis iš Lietuvos kilęs Denisas ir jo žmona britė Džiulija vis dar apimti įkurtuvių nuotaikų: pagrindiniai darbai jau baigti, tačiau pora vis dar laukia iš Lietuvos atkeliaujančių kelių interjero detalių.

"Mūsų namą galima vadinti tarptautiniu projektu“, – juokiasi šeimininkai, kadangi kurti namų stilių jiems padėjo lietuvė interjero dizainerė Nerija Sabaliauskienė, o svarbiausias kūrybos etapas vyko virtualioje erdvėje.

Pora pasakoja, kad Nerija ne kartą buvo apsilankiusi pas juos Londone, bet nemažai reikalų jiems teko spręsti ir internetu.

"Džiulija turėjo viziją, kokio stiliaus mūsų namai turėtų būti, o Nerija padėjo tai įgyvendinti ir papildė sumanymą savo kūrybinėmis idėjomis. Labai daug interjero detalių (pavyzdžiui, lova, užuolaidos) buvo gaminama Lietuvoje, taigi Nerija mums kasdien siųsdavo nuotraukas ir pasiūlymus“, – prisimena Denisas.

Jis teigia, kad baldus gaminti Lietuvoje pasirinko dėl to, kad žinojo, jog kokybė bus puiki ir gailėtis neteks.

Džiulijos ir Deniso namų nepavadinsi tipišku britišku būstu. Sutuoktiniai teigia, kad jų namo interjeras – tai šiuolaikinio ir klasikinio stilių mišinys, šiuolaikiška klasika (contemporary classic).

Jie stengėsi atsisakyti mūsų dienomis tokio populiaraus minimalistinio stiliaus, bet kartu nenorėjo ir per daug apkrauti interjero daiktais.
Šiuose namuose nerasi anglų stiliui būdingų įvairių relikvijų – stalo servizų, vazelių, nuotraukų rėmelių, tačiau nepavyks nepastebėti, kad daug dėmesio čia skiriama detalėms. Grakščiai raityta lovos kojelė, įspūdingi šviestuvai, židinys, svetainės kampe stovintis senas pianinas, priklausęs Džiulijos šeimai, ant sienų kabančios Džiulijos senelio darytos fotografijos... Šeimininkai pasakoja, kad kai kurie baldai buvo ypač seni, bet interjero dizainerės pagalba pavyko prikelti juos naujam gyvenimui.

Jaukumo šiam namui suteikia ir pasirinktos slopios pastelinės spalvos – blyški melsva, žalsva... Čia beveik nepamatysi buitinės technikos, nes viskas kruopščiai įmontuota balduose. Milžiniška drabužinė šeimininkų miegamajame labiausiai džiugina Džiuliją. Ji norėjo, kad kuo mažiau daiktų ar drabužių būtų matyti kambaryje, todėl viskas suslėpta puikiai sukonstruotoje spintoje.

Teko įdėti nemažai pastangų, kad viskas būtų taip, kaip norėjo šeimininkai.

"Reikėjo daug ką išgriauti, pakeisti namo kambarių išdėstymą, vonios kambarį sukeisti su darbo kambariu. Baisu prisiminti, kaip namas atrodė statybų metu“, – pasakoja Denisas. Pora sako, kad labai stengėsi viską padaryti taip, kad patiems būtų gera šiame name gyventi: "Juk kai kuri namus, planuoji juose gyventi ilgai, taigi mes nusprendėme: geriau dabar viską išgriauti ir pertvarkyti, kad nereikėtų to daryti po kelerių metų.“

Beje, vonios kambarys – dar viena jauki vieta. Jame stovi didelė Viktorijos laikų stiliaus vonia, o spintelę puošia lygiai toks pat rėmelis, kaip ir miegamojo drabužinę. Džiulija sako, kad visuose kambariuose norėjo išlaikyti panašų stilių.

Trečiajame namo aukšte pora planuoja įsirengti poilsio kambarį, kuriame galėtų leisti laiką su bičiuliais. Kol kas visi daugiausia laiko praleidžia pirmajame aukšte esančioje virtuvėje, sujungtoje su valgomuoju kambariu, ir svetainėje. Bene vienintelis itin modernus baldas Džiulijos ir Deniso namuose – valgomajame sustatytos permatomos kėdės.

Net buitinė virtuvės technika taip profesionaliai įmontuota ir paslėpta, kad sunku suprasti, jog parėję iš darbų Džiulija ir Denisas čia šeimininkauja.

Žinoma, kaip ir beveik visi namai Didžiojoje Britanijoje, taip ir šis turi nedidelį kiemelį, kuriame namo šeimininkai su draugais geru oru kepa kepsnius ant grotelių.

Rugsėjo lietuviškajame „L‘Officiel“ numeryje rasite:

232 p. rudens mados!

Ateities tendencijų apžvalgą

Haute couture – spindesį ir skurdą

Christiano Dioro gyvenimo aistras

Interviu su svajonių darbo savininke – Ilona Šimkūnienė

Interviu su beveik dvidešimt metų kartu kuriančiais Aleksandru Pogrebnojumi ir Vida Simanavičiūte

Niujorkiečių vasaros rojų“ straipsnį apie prabangų poilsio ir pramogų kurortą Hamptonus

Geriausias sezono kolekcijas