Taip pasielgė ir išgarsėjo Pamela Anderson – tai sena ir nieko nebestebinanti istorija. Tačiau aktorė Irma P. Hall (Hol) – reta išimtis, nes jai neseniai suėjo 69-eri. Mažai žinoma aktorė, kuri savo karjerą Holivude pradėjo būdama 36 metų, išsiskyrusi ir du vaikus auginanti mokytoja nusprendė griebti jautį už ragų. Nors ji yra laimėjusi Čikagos kino kritikų apdovanojimą už filmą “A family thing”, o už juostą “Soul food” gavo NAACP nominaciją, Holivudo veteranė suprato, kad išgarsėjama ne tik talento dėka.

Naujausiame brolių Coenų (Koenų) filme “Užversti bobutę” Irma P.Hall tapo pagyvenusia, dievobaiminga, bet gudria ponia Manson. Ji išnuomoja savo namo rūsį tariamiems bažnytinės muzikos mėgėjams, kurie iš tiesų tenori per rūsį patekti į kazino ir jį apiplėšti. Irma P.Hall turi viską, kad galėtų suvaidinti ponią Manson: yra talentinga, patyrusi, pagyvenusi ir nė kiek nesivaržydama dėvi senamadiškus drabužius. Aktorei trūko vienintelio dalyko, kuris būdingas senyviems žmonėms, - didesnio svorio, taigi ir didesnės krūtinės. Čia Irmai į pagalbą atėjo filmo kostiumų dizainerė Mary Zophres (Meri Zofris). “Naudodami specialiais medžiagas bei priemones mes iš aktorės kūno turėjome sukurti beveik skulptūrą. Išėjo kažkas panašaus į šiuolaikinį meną,”– pasakojo dizainerė.

Pasirodo, toks netikėtas sprendimas davė rezultatų, nes šių metų Kanų kino festivalyje Irma P.Hall už ponios Manson vaidmenį gavo vertinimo komisijos įsteigtą jungtinį prizą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją