Rugpjūčio 11 dieną į Lukiškių kalėjimo kompleksą įeinanti Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvė, kuri naudojama kaip salė, buvo pilnutėlė. Visiškoje tyloje B. Cantat anglų bei prancūzų kalbomis atliko per dvidešimt savo grupės, taip pat Johno Lennono (Džono Lenono) ir Paulo McCartney (Polo Makartnio), Rodo Stewarto (Rodo Stiuarto), Editos Piaf, grupės U2 dainų. Dainininkas pritarė sau akustine gitara, atlikdamas bliuzą – lūpine armonikėle.

Atsiprašęs publikos, kad dar nespėjo išmokti nė vienos lietuviškos dainos, B. Cantat skatino klausytojus kartoti kai kuriuos priedainius.

Kiekvieną naują dainą nuteistieji palydėdavo audringais plojimais. Koncerte dalyvavo Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo vadovai, advokatas Leonas Virginijus Papirtis, taip pat prieš porą savaičių iš Prancūzijos atvykęs dainininko brolis fotografas Xavieras (Chaveras).

Koncerto metu Ch. Cantat fotografavo, o jam pasibaigus – įteikė broliui saulėgrąžų puokštę.

B. Cantat grojo gitara, kurią atsigabeno atvykdamas į Lietuvą. Prieš porą dienų buvo pakeistos gitaros stygos. Dainininkas rodė savo žaizdotus pirštus ir sakė, jog tai nuo to, kad metus nebuvo prisilietęs stygų. B. Cantat gyrė puikią salės akustiką. Cerkvė, kurioje vyko koncertas, pastatyta beveik prieš šimtą metų.

Mintis surengti kalėjime B. Cantat koncertą kilo advokatui L. V. Papirčiui. Dainininką pavyko įtikinti koncertuoti savo likimo draugams. Kalėjimo administracija šiai idėjai neprieštaravo.

Pasak B. Cantat, kartu su grupe „Noir Desir“ jam yra tekę koncertuoti keletoje Prancūzijos kalėjimų, tačiau jis buvęs tik svečias. Dainininkas sakė tikįs, jog tuomet, kai bus perduotas likusios bausmės dalies atlikti į tėvynę, jam bus leista groti ir Prancūzijos kaliniams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją