Taip pat buvo paaiškinta, kad tų deformacijų neįmanoma panaikinti dirbant tik su veido oda, t.y tepant ją „stebuklingais“ kremais. Kaip jau rašėme, mezoterapija, botoksas, kolagenas, hialurono rūgšties injekcijos taip pat ne išeitis, o plastinės operacijos – sunkioji artilerija. Jos pasitelkimas – visų minėtųjų „jauninančiųjų“ procedūrų viršūnė, taip pat ne išeitis.

Veido mimikos gimnastikos, taip vadinamosios „face gym“ yra arčiausiai tiesos, tačiau jų atlikimo principas nėra visai teisingas.

Kaip jau buvo minėta, veido raumenų, priešingai nei kūno, tonizuoti, stiprinti nereikia. Visus apdribimus ir raukšles nulemia pernelyg įsitempę raumenys (hipertonusas). Veido raumenų tonizacija tik sustiprintų jau esamą įtampą ir veido deformacijos priežastis nebūtų panaikinta.

Svarbiausia - raumenų atpalaidavimas

Žmogui, pernelyg daug nesidominčiam veido senėjimo procesais, tai gali būti visiškai nesuprantama. Ką gi čia atpalaiduoti, jei ir taip viskas krenta žemyn? Juk tai dėl gravitacijos ir dėl odos išsitampymo. Taip pat sunku suprasti, kodėl einam į sporto salę ne atpalaiduoti kūno raumenų, bet juos sutvirtinti. Reikia suvokti veido raumenų biomechaniką ir tai, kad vienas iš pagrindinių veiksnių, lemiančių raumenų senėjimą, yra kraujotaka.

Be jos raumenys nėra aprūpinami reikiamomis medžiagomis, pradeda trauktis, o oda, dėl elastingumo nebuvimo krenta žemyn. Raumenų atpalaidavimas – vienintelis būdas turėti ovalo formos veidą, išsaugoti taisyklingą žandikaulio liniją. Raukšlių atsiradimą taip pat lemia pernelyg įsitempę raumenys.

Dažnai to nejausdami mes darome labai daug mimikų. Paprasčiau tariant, nuolatos siunčiame savo raumenims informaciją, jog jie turi būti įtampoje. Kaip pripratinome, taip ir turime – vertikalios raukšlės kaktos srityje, mirga marga raukšlelių aplink akis, o nuo nosies iki lūpos - taip pat gili raukšlė. Mūsų darbas - atpalaiduoti raumenis, suaktyvinti kraujotaką ir limfos tekėjimą. Ir kaip bebūtų neįprasta, turime pradėti ne nuo ten, kur matomos pasekmės – veide, bet nuo kaklo.

Kaklas ir veidas yra neatsiejami vienas nuo kito. Tik nuo kaklo priklauso, ar veidas nebus atskirtas nuo viso kūno. Kaklas - jungiamoji veido ir kūno dalis. Galinėje kaklo dalyje visada yra jaučiama įtampa, toje srityje raumenys yra labai spazmuoti.

Taip yra dėl netaisyklingos laikysenos – sėdėdami prie stalo susikūpriname, skaitydami knygą prilenkiame galvą prie pat knygos puslapių, eidami susilenkiame lyg stengtumėmės suvesti rankas viena su kita – vėl gi siunčiame savo organizmui neteisingą informaciją.

Veido jauninimo metodo (revitonica) autorė Natalija Osminina knygoje “Veido prisikėlimas arba paprastas stebuklas” (2010 m.) rašo, kad pirmiausia, norint turėti gražų ir sveiką veidą, reikia „susitvarkyti“ su kaklu. Anot jos, spazmuoti kaklo raumenys gali tapti užtvaru laisvam kraujo bei limfos tekėjimui ir taip veido raumenys pradės džiūti, dėl ko sumažės visas veido karkasas.

Supažindiname Jus su pratimais, atpalaiduojančiais galinės kaklo dalies raumenis.

Pirmas pratimas

Atlikimas

Uždėkite rankas ant liemens. Pakelkite pečius į viršų ir atveskite atgal, lyg norėtumėte mentis suglausti vieną su kita. Atsargiai atloškite galvą. Spauskite galinę kaklo dalį. Laikykite 30 sekundžių (1 pvz.). Po jų grįžkite į pradinę padėtį. Patempkite raumenis (2 pvz.)

Patempimas

Norint patempti raumenis, būtina fiksacija (gumelės, virvutės ir k.t. nepatempsime, jei nelaikysime už vieno galo). Tempti reikia iš apačios į viršų. Tempiant raumenis būtina pirštų pagalvėles „priklijuoti“ giliau, dirbti ne su oda, o su raumenimis.

Antras pratimas

Atlikimas

Uždėkite ranką ant liemens. Maksimaliai pakelkite petį į viršų ir atveskite atgal. Iš lėto paguldykite galvą ant peties, taip, kad ausis būtų šalia jo, o nosis „žiūrėtų“ į viršų. Laikykite 30 sekundžių, po jų iš lėto grįžkite į pradinę padėtį. Patempkite raumenis. Šis pratimas atliekamas atskirai vienai ir kitai pusiau galinei kaklo dalims. Jei dirbote su dešine puse (dėjote dešinę ranką ant liemens, kėlėte dešinį petį aukštyn) tai po to pakartokite viską kairei pusei (3 pvz.)

Kodėl 30 sekundžių?

Norint atpalaiduoti raumenis, pirmiausia juos reikia dar labiau suspausti iš abiejų pusių. 30 sekundžių yra laikas, kurio reikia organizmui tam, kad suspėtų sureaguoti į mūsų liepimą atsipalaiduoti.

Jei yra jaučiamas poreikis, galima suspaustus raumenis palaikyti ir ilgiau. Jei kaklo raumenys yra labai įsitempę ir nepavyksta atlošti galvos, tuomet atloškite tiek, kiek pavyksta ir palaipsniui stenkitės pasiekti reikiamą padėtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)