1957 m. pagamintas „Ferrari 250 Testa Rossa Prototype“ yra dalyvavęs įvairiose lenktynėse, tarp kurių buvo ir Le Mano 24 valandų lenktynės bei ištvermės maratonai Argentinoje bei Venesueloje. Iki šiol šis automobilis turėjo tik 2 savininkus.

„Šis modelis laimėjo beveik visas lenktynes nuo 1957 iki 1963 m. Tai automobilių ir dizaino ikona“, – sakė „Ferrari“ istorijos specialistas Marcelas Massini.

Ankstesnis oficialus kainos rekordas priklausė kitam „Ferrari Testa Rosa“ modeliui, kuris 2009 m. Maranello, Italijoje, buvo parduotas už 12,2 mln. JAV dolerių.

Tiesa, kai kas brangiausiu pasaulyje automobiliu tituluoja 1936 m. pagamintą „Bugatti Type 57SC Atlantic“. Praėjusių metų pavasarį ši išskirtinė transporto priemonė buvo parduota neįvardijamam kolekcionieriui iš Kalifornijos, tačiau aukcioną organizavusi „Gooding & Company“ kompanija tiksliai neatskleidė, kiek buvo sumokėta už „Bugatti Type 57SC Atlantic“. Neoficialiomis žiniomis, šis automobilis galėjo būti nupirktas už ne mažiau kaip 30 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją