Erika Vitulskienė prisipažįsta, kad šešios valandos treniruočių kone kasdien su šokių partneriu Andriumi Butkumi – niekas, palyginti su artėjančiu pirmuoju eteriu, kurio tikrai nežmoniškai bijo, nors tikisi nugalėti ir šią kliūtį.

„Dirbsiu, stengsiuosi susidoroti su savimi ir savo stresais“, – sakė šokių projekto dalyvė.

Erika prisimena, kaip buvo pakviesta dalyvauti LNK laidos „Tu gali“ filmavime – tai turėjo būti staigmena jos vyrui Merūnui, tad ruošėsi paslapčia. Moteris kartu su dainininkėmis Simona Čėsnaite, Vilija Matačiūnaitė bei politiko žmona Jolanta Paulauskiene, apsirengusios vestuvinėmis suknelėmis, sudainavo dainą „Vien tik tau, Merūnai, aš vien tik tau“.

„Prisimenu tik tai, kad labai linko kojos per kelius, ir aš iš visų jėgų įkalbinėjau save jas ištiesti, nes kitaip būčiau suklupusi. Ir viskas. Įkritau į eterį ir paskiau išnirau – daugiau nieko neprisimenu“, – pasakojo jaunoji žymaus dainininko žmona.

Kol kas Erika nesvarsto, ar iškris pirmoji, ar antroji, ar projekto viduryje ir sako, jog nėra pamišusi dėl to, kad visur turi būti pirma.

Tačiau prisipažįsta, kad lengva tikrai nėra: „Tiek įtampos, emocijų, nervų – tai visai kitoks pasaulis, nei aš įsivaizdavau. Žiūrovams atrodo, kad profesionaliems šokėjams viskas pavyksta savaime, tačiau, pamačiusi, kaip viskas yra iš tikrųjų, prieš šokėjus lenkiu galvą.“

Tačiau per 5 sekundes apsisprendusi dalyvauti projekte, ji iki šiol savo sprendimo nesigaili – noras šokti užgožė ir nepasitikėjimą (juk niekada nėra šokusi), ir scenos baimę, ir aplinkinių apkalbas, kurių jai nestigo nuo pat pažinties su būsimuoju vyru pradžios. Eriką palaiko ir Merūnas, sakantis, kad tai puiki proga, kuri gali niekuomet nepasikartoti, ir net mama, kuri nors ir džiaugiasi dukros sėkme, bet baiminasi dėl pasipilsiančių komentarų.

Linkusi mylėti save

Paklausta, kaip jai pavyko įveikti kompleksus, E. Vitulskienė sakė, kad jie siaubingai trukdo suvokti gyvenimo grožį.

„Aš visuomet buvau linkusi mylėti ir save, ir gyvenimą, patirti tai, ką galima, ir mokytis to, ką gyvenimas suteikia“, – sakė Erika. Nors jauna moteris suprantanti, kad daugelis, pamatę straipsniuką apie ją kokio nors laikraščio ar interneto portalo puslapyje murmės – tai bent garsenybė, nieko nenuveikusi. Tačiau Erikos iš ekrano perduodama žinia tikrai paskatins ir padrąsins daugelį mergaičių, lendančių į kampą dėl pusės kilogramo įsivaizduojamo antsvorio.

Erika, analizuodama save ir savo pojūčius, sako neseniai suvokusi, kad išvis negalvoja apie žmogaus išvaizdą ir jos tartum nė nepastebi. Pasak jos, gali būti bet koks. Erika tik klausosi, ką žmogus kalba, ir stengiasi suvokti, koks jis yra.

E. Vitulskienė sako, kad nors nuolatos yra plakama liežuviais ir jau užsiaugino tam tikro storio odą, kartais pagalvoja apie komisijos narių vertinimų toną. Tačiau, moters nuomone, įžeisti žmogų didelio proto nereikia – tai padaryti galime kiekvienas. O štai išsakyti kritiką subtiliai, protingai, kad ir su humoru ir taip, kad ji žmogų ne „užmuštų“, o skatintų tobulėti, sugeba ne kiekvienas.

„Žaviuosi aktore Kristina Kazlauskaite, jos taktu ir išmintimi.

Nepasakytum, kad, būdama komisijos narė, ji visus vien tik giria, tačiau pastabas išsako geranoriškai, su meile“, – sakė E. Vitulskienė. Būdama paprasta mergaitė, įpuolusi į šou verslą, Erika sako, kad daugelis žmonių jai atrodo geresni ir nuoširdesni, nei įsivaizdavo matydama juos tik TV ekrane, tačiau pasitaiko ir tokių atvejų, kai artimiau susipažinus įspūdis būna priešingas.

Jos šokių partneris A. Butkus Erikai pasirodė toks, koks ir atrodė – geras, tolerantiškas žmogus, tačiau profesionalas, todėl mokanti būti ir ganėtinai griežtas. „Suprantu, kad jam tai – tik darbas, o aš žydžiu, šypsausi ir tiesiog spinduliuoju džiaugsmą. Manau, kad žmonės aplink mane dėl to irgi laimingesni“, – kalbėjo E. Vitulskienė.

Nenorėtų likti šešėlyje

Erika susipažino su Merūnu, kai šis dar nebuvo išgarsėjęs. Tik vėliau, po šou „Kelias į žvaigždes“, kai jos mylimasis staiga tapo populiarus, padėtis pasikeitė. Erika visai nemano, kad populiarumu turi prilygti Merūnui ir sako, kad ir iki šiol būtų likusi nuošaly, jei ne ta „prakeikta aistra šokiams“.

Tačiau moteris prisipažįsta, kad nenori būti tiesiog vyro priedu, tad gyvenime ieško savo kelio, tik kol kas dar nežino, kokioje būtent srityje norėtų pasireikšti – vilioja fotografija, norėtų atidaryti sporto klubą, domina mada.

Erika sako, kad niekuomet pirma nepuola išsakyti savo nuomonės ir neįsivaizduoja, kad yra protingesnė už kitus, tačiau žmonių, kurie jos nepažįsta, pastabas, įprato leisti pro ausis. „Klausau, ką man sako mama, artimieji, Merūnas. Dabar klausau, ką man sako Andrius, o kiti – na, ką jie man gali pasakyti?“ – kalbėjo Erika.

Nors apie būsimą gyvenimą su Merūnu ji kalbasi, tačiau kokios nors išvados dar nėra priėję. Merūnui kol kas sekasi, šią vasarą jis visą mėnesį praleido dainuodamas Šveicarijos teatruose ir, jei viskas toliau sėkmingai klostytis, važinės po visą pasaulį, nes vien Lietuvoje dainuodami operos dainininkai sunkiai išgyvena.

Anksčiau nuolat lydėjusi vyrą į koncertus ir gastroles, dabar Erika tai daro anaiptol ne visuomet – šią vasarą į Šveicariją taip pat nevažiavo, o ruošėsi projektui, pasakiusi sau, kad laikas visur vaikščioti susikibus už rankučių praėjo.

Nors kol kas dilema, kam skirs savo gyvenimą Erika, dar neišspręsta, E. Vitulskienė sako, kad jai didžiausias gyvenimo košmaras būtų, jei, būdama keturiasdešimties ir pažvelgusi į prabėgusį savo gyvenimo tarpsnį, suvoktų, kad visą tą laiką praleido prie puodų.

„Esu karjeros moteris, noriu išreikšti save, turiu daug energijos ir idėjų, tačiau tai nereiškia, kad aš nevertinu šeimos, nenoriu vaikų. Juk moterys dirbdamos ir vienos išaugina vaikus, o aš turiu puikų, rūpestingą vyrą“, – apie savo ateities planus kalbėjo pašnekovė.