Organizatorių pažadai klausytojus stebinti naujienomis buvo pamiršti taip pat greitai, kaip ir į galybę maišų sukrauta nesenkančio “rokeriškiausio” gėrimo – alaus – tara. Lenkų grupės “4 Szmery” bei lietuvių muzikantų du vakarus iš eilės atliktos skirtingos AC/DC kūrinių interpretacijos skambėjo veikiau nuobodžiai nei intriguojančiai. Juolab kad kultinei australų roko grupei skirtų projektų mažai “rokuojančioje” Marijos žemėje šiemet užderėjo itin gausiai, o “Roko naktyse” tebuvo du koncertai.

Lietuvių rokerius atstovavę scenos senbuviai "Katedra" bei su nauju bosistu pasirodę "Bix" glostė ausį kaip ir visada. Vienok, paprastai, tokie liūtai patiekiami kaip festivalio desertas, o ne pagrindinis patiekalas.

Puikiu skambesiu džiuginusius legendines Freddie Mercury’io (Fredžio Merkurio) dainas atlikusius Vladą Kovaliovą, Česlovą Gabalį bei Povilą Meškėlą su “Queen” projektu Lietuvoje jau buvo galima išgirsti bent porą kartų.

Freddie Mercury’iui ir grupei “Queen” skirtame projekte dainavęs Povilas Meškėla festivalį gyrė labiausiai už tai, kad jis gimė. “Gerai, kad tokie dalykai vėl vyksta. Man nesvarbu nei oras, nei žiūrovų skaičius. Svarbiausia yra daryti tikrai gerą dalyką. Kiekvienas žmogus, stovėjęs scenoje, stengėsi groti maksimaliai gerai. Buvo gerai ir tikrai smagu”, - sakė vokalistas.

Tuo tarpu jo kolega klavišininkas Moorchique (Murčikas) neslėpė įsitikinimo, jog muzikai organizatoriai skyrė mažokai dėmesio. “Augantis publikos skaičius įrodo, jog mes, rokeriai, nemirštam. Tačiau dalis projektų buvo vidutiniški. Manau, jog buvo galima surinkti geresnį sąstatą”, - kalbėjo muzikantas.

Rokeriai iš Lenkijos lietuvaičiams visgi pavydėjo. “Nuoširdžiai, tai pats nuostabiausias festivalis iš tų, kuriuose kada nors man teko būti – nuostabi publika, nuostabūs muzikantai”, - tikino žiūrovus pakerėjusios grupės “Trzyczwarte” vokalistas Jarekas Szczudlowskis (Jarekas Ščecudlovskis). Jam antrino tos pačios grupės gitaristas Lukaszas Owadowskis (Lukas Ovadovskis), prašęs organizatorių neapleisti savo idėjos ir būtinai sukviesti publiką į šį renginį kasmet.

“Vienintelis bent kiek panašus renginys Lenkijoje - skirtas jaunoms grupėms, rungtyniaujančioms dėl teisės nemokamai įrašyti dainą. Tačiau ten atmosfera neįkaista taip, kaip pas jus”, - išvykdamas iš Platelių apgailestavo Lukaszas.

Pirmąkart Lietuvoje savo kūrinius atlikę švedai “Wterdog” pasirodė paskutiniai. Nežinoma skandinavų lengvojo roko grupė negalėjo patenkinti publikos noro toliau dainuoti mintinai išmoktus projektuose skambėjusius kūrinius, tačiau muzikantai savo pasirodymu nenusivylė.

Grupės gitaristo Patriko Berglino teigimu, Lietuvoje jie antrą kartą, tačiau tik šiemet pagaliau gavo progą pagroti. “Esame išties patenkinti, kad teko čia sudalyvauti”, - kalbėjo jis. “Wterdog” vadybininkas Claesas Nordlingas (Klaesas Nordlingas) tikisi, kad “Roko naktys” taps tikru roko tramplinu į Lietuvą.

“Šio festivalio metu užmezgiau daug kontaktų, todėl manau, kad lietuviai artimiausiu metu galės išvysti ne vieno švedų ir kitų skandinavų kolektyvo pasirodymą”, - tvirtino jis.

Roku vadinama ritmen bliuzo ir amerikiečių liaudies muzikos sintezė yra vienas daugiausiai skirtingų muzikos elementų apimančių žanrų. Tuo tarpu “Roko naktys” muzikos įvairove anaiptol nepasižymėjo. Vienas geriausių Lietuvos gitaristų Romas Rainys įkūrė grupę "Dream catcher", scenos šviesoje pristatydamas vienintelę festivalio merginą - vokalistę Sigą. Norintiems daugiau naujo skambesio derėtų aplankyti muzikuojantį jaunimą, mat tikrų debiutų festivalyje nebuvo, o naujosios žvaigždės ir toliau groja studentų bendrabučiuose arba svečiose šalyse.

Pirmasis roko festivalis prie Platelių buvo surengtas 2003-iųjų vasarą. Kaip ir šiais metais, tąkart buvo kepamas jautis bei organizuojami azartiški dieniniai žaidimai. Pasak "Roko naktų" prodiuserio Algirdo Barniškio, po to, kai mirė roko maršai, tikrų roko festivalių Lietuvoje apskritai nebuvo, o šios muzikos mėgėjams tekdavo vykti svetur.

“Mes galime garantuoti, kad scena visąlaik bus, o ant jos visąlaik kažkas gros. Tradicija yra pati muzika, o visa kita – detalės. Norėtųsi, kad taip liktų visada”, - kalbėdamas apie antrąjį “Roko naktų” “blyną” sakė A.Barniškis.