Jo tėvas - plieno apdirbėjas, mama – buvusi socialinė darbuotoja, kompanijos savininkė. Edas turi dvi jaunesnes seseris ir du jaunesnius brolius. Su žmona Catherine (Cathy) Rusoff jie gyveno atskirai nuo 1990 iki 1995 metų, bet 1999 rudenį tapo mergaitės tėvais. C. Rusoff vaidino Susan 1989 metų „Midnight Caller“ epizode „Someone to Love“ ir Andrea juostoje „The Whereabouts of Jenny“ (1991). Yra kitas aktorius, vardu Edas O‘Neillas, kuris vaidino keturiasdešimtaisiais ir penkiasdešimtaisiais, bei Edwardas O‘Neillas, vaidinęs pirmajame ir antrajame praeito amžiaus dešimtmečiuose. Minimasis Edas O‘Neillas su šiais vardais niekaip nesusijęs.

Su žmona Catherine
Edas O'Neillas su žmona Catherine Rusoff

Apdovanojimai

1993 metais jis buvo nominuotas „Auksiniam gaubliui“ kaip geriausias TV komedijos ar miuziklo aktorius už savo vaidmenį seriale „Vedęs ir turi vaikų.“

Karjera

Edas savo karjerą pradėjo dirbdamas įvairius darbus: plieno apdirbėjo, barmeno, naudotų automobilių pardavėjo ir pan. Jis studijavo menus ir istoriją Ohajo universitete dvejus metus, bet vėliau ėmė studijuoti Youngstowno valstybiniame universitete. Nors Edui patiko scena, iš pradžių jis pirmenybę teikė futbolui, žaidė už abu universitetus ir dalyvavo 1969 metų atrankoje į „Pittsburgh Steelers“, deja, jo nepasirinko.

Po šios nesėkmės jis pabandė gauti McMurphy vaidmenį pjesėje „Skrydis virš gegutės lizdo“ Youngstowno teatre. Nepavykus jis išvyko į Fort Lauderdale šešiems mėnesiams. Grįžęs į Youngstowną jis vėl dalyvavo atrankoje. Šį kartą teatras ieškojo aktorių „Rainmaker“. Edas sukūrė Burto Lancasterio parodiją ir gavo graikų sargybinio vaidmenį „Antigonėje“. Jis ėmė studijuoti Youngstowno universitete, šiuo laiku reguliariai vaidino vietiniame teatre ir dėstė Ursuline koledže.

1977 metais Edas nusprendė atsidėti aktorystei kaip profesijai. Jis persikėlė į Niujorką ir ilgą laiką gyveno „Imperial Court“ viešbutyje 79 gatvėje. Jis gavo parankinio darbą restorane, kurį apibūdino kaip „blogiausią darbą visame pasaulyje“ ir ėmė studijuoti „New York‘s Circle“.

Pirmasis lūžis įvyko 1979 metais, kai jis buvo dubleris Brodvėjaus pjesėje „Knockout“. Pagrindinis aktorius nepasirodė ir dubleriui teko atlikti jo vaidmenį. Prieš tai, 1972 metais, jis pradėjo savo kino ir TV karjerą filme „Deliverance“. Čia jis teturėjo pasakyti tik žodžius: „Ne, mes jo vis dar laukiame“.

Pirmasis žymus vaidmuo kine buvo filme „Cruising“ su Alu Pacino, su kuriuo jie vis dar tebėra draugai. Vieną dieną Edas vaidino Lennie iš „Of Mice and Men“ Hartforde, Konektikute. Tarp publikos buvo ir „Fox“ atstovas, kuris paklausė, ar Edas nenorėtų dalyvauti „Fox“ komedinio serialo „Vedęs ir turi vaikų“ atrankoje. Jis suprato, kad nori Elo Bandžio vaidmens, kai jo žmona pradėjo juoktis skaitydama pirmąjį scenarijaus puslapį. Nuo pat pirmojo „Vedęs ir turi vaikų“ epizodo 1987 metais jis – nepakeičiamas šio serialo aktorius.

Šiandien

Nustojus kurti serialą „Vedęs ir turi vaikų“, Edas sugebėjo atsikratyti Elo Bandžio stigmos. Jis gavo svarbius vaidmenis filmuose „Kaulų kolekcionierius“ su Denzelu Washingtonu ir „Laimingi skaičiai“ su Johnu Travolta bei Lisa Kudrow. 2001 metų pavasarį jis netgi suvaidino detektyvą Mike Mooney CBS seriale „Big Apple“, tačiau šou buvo nutrauktas vos po penkių epizodų.

Nuo 2003 metų vasario iki lapkričio jis bandė savo jėgas ABS „Dragnet“ perdirbinyje, tačiau šou buvo nutrauktas antrojo sezono metu.

Dabar E. O'Neillas vaidina sėkmingame ABC seriale „Modern Family“.

Edas O'Neillas ir Sofia Vergara vaidina seriale „Modern Family“
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)