Odos būklė

Odos būklę gana lengva nustatyti ir sekti, reikia prie jos taikytis ir greitai veikti. Kartais tai reiškia laikiną odos priežiūros produkto pakeitimą: galbūt vienkartinį, o galbūt tą priemonę reikės panaudoti porą ar daugiau kartų. Paprastai produktus reikia keisti keičiantis sezonui, kuomet jūsų odai reikia priprasti prie šiltesnių ar šaltesnių orų, šildymo ar kondicionavimo.

Odą gali paveikti ir stresinė situacija. Bet tokiu atveju kažkokį kitą produktą reikėtų laikinai panaudoti kaip gydymo priemonę. Pavyzdžiui, linksminotės, ryte ėjote į darbą ir pervargote. Galite jausti odos tempimą. Bet ji atsigaus, jei tą dieną panaudosite papildomą drėkinamąjį kremą ir užsidėsite drėkinamąją kaukę.

Kelionės – dar vienas odos priešas. Keliaujant odą prižiūrėti reikia ypač stropiai. Jūs ne tik prausitės vis kitokiu vandeniu, jūs valgysite kitokį maistą, gersite daugiau, nei įprastai ir, jei esate tokie kaip ir daugelis žmonių, išbandysite galybę visokiausių mėginukų, prie kurių jūsų oda nepratusi. Jei jausitės visai nusivarę nuo kojų, oda irgi bus pavargusi. Ją atgaivinkite ir saugokite užsitepdami saulei atsparaus kremo. Jį galima tepti prieš darantis makiažą.

Hormoniniai sutrikimai dažniausiai lengvai pašalinami su antidefektine priemone ar kraujo plūdimą į odą mažinančiu valikliu. Šias priemones reiktų naudoti keletą kartų per savaitę. Odos šerpetojimas gali būti išgydytas pilingu ar veido kauke. Visi šie sutrikimai – tai laikina odos būklė. Kaip matote, tos būklės dėl panašumo gali būti klaidingai siejamos su odos tipais.

Pažinkite savo odą ir klausykitės, ką ji jums sako. Jei jaučiate, kad ji sausesnė, nei paprastai, imkitės priemonių problemai išspręsti. Jei ji ėmė blizgėti, nors anksčiau to nebūdavo, gydykite ją. Odos būklės ignoravimas gali smarkiai paveikti jūsų tikrąjį odos tipą, todėl geriau kreipkite į tai dėmesį. Ir jei norite, kad oda visuomet būtų graži ir sveika, reguliariai įvertinkite, ko jai reikia. Neįpraskite prie tų pačių produktų.

Nueikite pas kosmetologę ir paprašykite konsultanto greitos odos būklės analizės. Taip išsiaiškinsite, koks produktas jums tiks labiausiai. Gali būti, kad yra išleistas visiškai naujas produktas, kuris jūsų odai tiks daug labiau, nei tas, kurį naudojote prieš tai. Nuolat stebėkite savo odą ir nebūkite šventai įsitikinę, kad jūsų oda to ar ano tipo. Ir jei šią savaitę jūsų oda atrodo riebi ar sausa, kitą savaitę ji jau gali būti visai kitokia.

Nereikia turėti milijono odos priežiūros priemonių, kad galėtumėte tinkamai ja rūpintis. Tiesiog atsargiai rinkitės produktus ir duokite odai tai, ko jai reikia dabar, o ne apskritai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją