„Romantikos čia nė su žiburiu nerasite. Moters seksualumas laikomas tam tikra vertybe, o tuo tarpu vyro seksualumas taip nevertinamas. Moterys mainais į seksą gali gauti dėmesio, geresnį įvertinimą, paaukštinimą darbe, pinigų – panašiai kaip verčiantis prostitucija ar atsidūrus lovoje su įžymybe“, - teigia tyrimui vadovavęs Roy‘us Baumeisteris.

„Vyrauja įsitikinimas, kad vyrai įprastai sekso nori daugiau nei dailiosios lyties atstovės, o seksas prasideda tik tada, kai moteris nusprendžia, kad tam atėjo laikas. Čia galioja pasiūlos ir paklausos taisyklė. Ir jokios romantikos“, - teigia tyrimo autorius.

„Jeigu moteris neturi daug galimybių pati užsidirbti pinigų, ji suinteresuota kuo įmanoma daugiau pakelti sekso vertę. Kai moteris neturi kitų galimybių, seksas tampa svarbiausia paslauga, kurią ji gali pasiūlyti“, - dėsto R.Baumeisteris.

Tyrimo metu panaudoti statistiniai duomenys iš 37 šalių. Apklausoje viso dalyvavo per 317 tūkst. žmonių, į anketos klausimus jie atsakė internetu. R.Baumeisteris išsiaiškino, kad šalyse, kur vyrų ir moterų teisės lygios, daugiau atsitiktinio sekso, tokiose šalyje gyvenantieji turi daugiau sekso partnerių, o seksu užsiiminėti pradedama ankstyvesniame amžiuje.

„Valstybėse, kur moterys diskriminuojamos, jos sekso vengia, todėl sekso kaina išauga. Štai kodėl norėdami jo gauti, vyrai privalo tokioms moterims įsipareigoti visam gyvenimui ir jas išlaikyti. Dėl sekso vyrai pasirengę viskam“, - teigia mokslininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)