Sandra Daukšaitė sakė jaučianti, kad žmonėms jau nusibodo pyktis ir pagieža, tad naujojoje laidoje, kuri neapsies ir be pikantiškų naujienų, į jos herojus bus žvelgiama ironiškai, bet ne daugiau.

„Kiekvienoje laidoje bus trys naujienos arba įvykiai. Tačiau mes tiesiog atskleisime tai, ką žmonės turi žinoti. Ir jokių papildomų komentarų“, – kalbėjo S. Daukšaitė. Moteris pripažįsta, kad džiaugiasi gavusi tokį pasiūlymą, tačiau kokios laidos ji nesutiktų vesti, nors ir pripažįsta, kad televizija iš tikrųjų įtraukia kartą į ją pakliuvusius žmones.

„Gaučiau pasiūlymą, tuomet ir svarstyčiau, ar verta jį priimti – iš anksto sunku pasakyti, tačiau labiausiai nenorėčiau dalyvauti laidoje, kur mano pagrindinė užduotis būtų mirksėti ir kvailai šypsotis“, – sakė TV laidos vedėja.

Sandra laiminga, kad šiemet tokių dilemų nereikėjo spręsti – ji džiaugiasi ir naujuoju savo darbu, ir „senuoju“ porininku Džiugu Siaurusaičiu, kurį apibūdina kaip linksmą, sąmojingą ir pozityvų žmogų. Pasak S. Daukšaitės, jiedu puikiai sutaria,

Infošou „Be komentarų“ TV3 eteryje pasirodė jau rugpjūčio pradžioje, dar net neprasidėjus naujajam TV3 sezonui, tad šiemet aktorė, kaip pati sako, atostogavo tik protarpiais. Nors šią vasarą jokiame seriale nesifilmavo (sako turinti keletą pasiūlymų ateičiai, bet dar anksti apie juos kalbėti), tačiau važinėjo po Lietuvą su serialų prodiuserio Rolando Skaisgirio organizuotu festivaliu „Naktinės sidabrinės gervės“.

„Patyriau daug gerų emocijų, žmonių nuoširdumo“, – sakė aktorė. Sandra nesako, kad jau pavargo nuo populiarumo – jeigu gatvėje žmonės į ją kreipiasi nuoširdžiai, ji atsako tuo pačiu.

Rinktis nenorėtų

S. Daukšaitė vasarą neapleido ir savo mokinių. Nors jau trejus metus moteris turi ir kitų darbų, tad, suprantama, ir kitų pragyvenimo šaltinių, ji iki šiol moko žmones anglų kalbos. Su senesniais mokiniais, su kuriems dėstė dar prieš tapdama eterio žvaigžde, Sandra užmezgusi nuoširdžius santykius, kurių niekas nepakeitė.

„Jie mane palaiko, džiaugiasi, kad jų dėstytojai sekasi, kartais net papasakoja, kas apie mane kalbama“, – šypsodamasi kalbėjo Sandra Daukšaitė.

Turi aktorė ir naujų mokinių, kurie iš pradžių, pamatę savo mokytoją, kone atatupsti traukiasi durų link, manydami, kad kažką supainiojo, bet paskiau viskas stoja į savo vietas. Pirmosios specialybės aktorė nežada apleisti. Pasak jos, ne tik todėl, kad turėtų ką veikti netekusi darbo televizijoje – ši profesija moteriai tikrai patinka.

Paklausta, ar turi mokytojos talentą – sakykim, pakankamai kantrybės, pakantumo, kai mokinys ko nors nesupranta ar lėtai stumiasi į priekį, Sandra šypsodamasi sakė, kad tikriausiai taip ir yra, bet kokiu atveju šis darbas jai labai patinka. Ir anglų kalbos žinias i stengiasi nuolat tobulinti, nes čia, kaip ir aktorystėje, atsiveria neišsemiami klodai.

Nors per trejus darbo serialuose metus sukaupė patirties, Sandra anaiptol nemano, kad jau yra tobula aktorė. Kartais pagalvoja, kad reikėtų studijuoti vaidybą, bet tikrai ne nuo šio rugsėjo. Ir vargu ar tai būtų akademinės studijos. Moteris labiau galvoja apie kokius nors kursus, galbūt užsienyje.

Vaikystėje buvusi skaitovų konkursų nugalėtoja, baigusi mokykla S. Daukšaitė galvojo apie aktorytės studijas, bet kaip sykis tais metais buvo renkamas kursas Rusų dramos teatrui, tad iš Kėdainių rajono kilusi Sandra pasirinko Vytauto Didžiojo universitetą. Vėliau įstojo į Europos Sąjungos politikos ir administravimo magistrantūrą Mykolo Riomerio universitete.

Apie savo karjeros tęstinumą televizijoje moteris daug negalvoja – džiaugiasi kiekviena galimybe padirbėti nekurdama didelių planų ateičiai ir tikisi, kad jai niekuomet neteks rinktis – anglų kalba ar televizija, nes kol kas viską spėja. „Gal vienu mano gyvenimo etapu viena sritis bus kiek apleista, kitu – kita, bet tikiuosi būti reikalinga ir kaip aktorė, ir kaip anglų kalbos specialistė“, – sakė naujosios TV3 laidos vedėja.

Svetima sau netapo

Sandra Daukšaitė-Petrulėnė – laimingai ištekėjusi moteris, auginanti dukrytę. Su savo vyru jiedu kartu nuo dešimtos klasės. Aurimas taip pat Kaune baigė dailės pedagogiką. Dar studijuodami, jie keturias vasaras kartu dirbo Anglijoje – įsigijo butą, automobilį.

Kaip tik vaidindama seriale „Nemylimi“ aktorė laukėsi ir susilaukė Elzės – balandžio pradžioje dar filmavosi, o viduryje jau pagimdė. Po dviejų savaičių vėl filmavosi, bet tuomet jai labai padėjo vyras. Kol kas dukrą jie augina vienudu, stengdamiesi jai skirti kuo daugiau dėmesio ir tėviško rūpesčio ir džiaugiasi, kad jų gyvenimas tai leidžia.

Gražų ir padorų gyvenimą gyvenančios anglų kalbos dėstytojos nešokiravo draugės, dirbusios „Videometroje“, pasiūlymas suvaidinti elitinę laisvo elgesio merginą seriale „Nekviesta meilė“. Nors manė, kad suvaidino nekaip, tačiau netrukus gavo naują pasiūlymą – šįkart seriale „Moterys meluoja geriau“ turėjo vaidinti „merginą pagal iškvietimą“.

S. Daukšaitė sakė, kad buvo šiek tiek nusivylusi, kad jai ir vėl pasiūlė tokį patį vaidmenį, tačiau beveik tas pats pasikartojo ir trečiąkart – seriale „Nemylimi“ moteris gavo velnio neštos ir pamestos Ingos vaidmenį...

Pasak aktorės, jausmas pasijusti tuo, kuo iš tikrųjų nesi, yra ir keistas, ir įdomus. Nors daugelio dalykų, kuriuos daro jos herojė, Sandra jokiu būdu nepakartotų, tačiau jos herojės ryžtas moterį žavi. Be to, S. Daukšaitė nesako, kad bodisi savo amplua, tik santūriai užsimena, kad tikrai norėtų suvaidinti kuo įvairesnių vaidmenų.