15 indelių Jums reikės:

2 smulkiai supjaustytų svogūnų,

2 valg. šaukštų sviesto,

1 indelio ančiuvių arba silkės be kaulų,

2 kiaušinių,

300 ml grietinėlės,

10 vidutinio dydžio nuskustų ir šiaudeliais supjaustytų bulvių ,

0,5 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų,

2 arb. šaukštelių rudojo “Demerara” cukraus,

kepimo indelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.

Pakepinkite svieste svogūnus. Nedideliais kubeliais supjaustykite ančiuvius ar silkę. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius su grietinėle ir sudėkite visus likusius produktus. Supilkite mišinį į 15 kepimo indelių ir 30 min. kepkite orkaitės viduryje.

Jei norite, vietoj ančiuvių ar silkės galite naudoti 150 g pjaustyto kumpio ar 200-300 g pjaustytos jautienos. Apkepkite mėsą su svogūnas, pabarstykite raudonėliu.