15 indelių Jums reikės:
2 smulkiai supjaustytų svogūnų,
2 valg. šaukštų sviesto,
1 indelio ančiuvių arba silkės be kaulų,
2 kiaušinių,
300 ml grietinėlės,
10 vidutinio dydžio nuskustų ir šiaudeliais supjaustytų bulvių ,
0,5 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
2 arb. šaukštelių rudojo “Demerara” cukraus,
kepimo indelių.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
Pakepinkite svieste svogūnus. Nedideliais kubeliais supjaustykite ančiuvius ar silkę. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius su grietinėle ir sudėkite visus likusius produktus. Supilkite mišinį į 15 kepimo indelių ir 30 min. kepkite orkaitės viduryje.
Jei norite, vietoj ančiuvių ar silkės galite naudoti 150 g pjaustyto kumpio ar 200-300 g pjaustytos jautienos. Apkepkite mėsą su svogūnas, pabarstykite raudonėliu.