Produktai:
10 baklažanų,
10 paprikų,
10 pomidorų,
10 svogūnų,
8 – česnako skiltelių,
3 valgomieji šaukštai acto,
2 valgomieji šaukštai druskos,
0,5 stiklinės cukraus,
200 ml saulėgrąžų aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Stambiai supjaustykite baklažanus, paprikas, pomidorus, svogūnus. Sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi, druska ir cukrumi. Pavirkite 15 – 20 min. Įpilkite acto ir pavirkite dar 10 min., tada suberkite smulkiai pjaustytą česnaką. Po dviejų minučių sudėkite salotas į stiklainius.
2. Stiklainius reikia pakaitinti 10 – 15 min. Tuomet užsukite dangtelius, pastatykite ant dangtelių, šiltai apklokite ir palaukite, kol atvės.